La crida fallera d'Almussafes reunix a centenars de fallers

5 març 2014 01:00h
-
La crida fallera d'Almussafes reunix a centenars de fallers en el parc Central
 
Al crit de “Llarga vida a la Festa Fallera i salut i alegria per a viure-la” va arrancar la crida fallera d'Almussafes de la mà de la regidora de Festes, Esperanza Carbonell, a les 13 hores de la jornada dominical d'ahir. Conclòs la cercavila festiva pel nucli urbà, les tres comissions falleres de la població es van donar cita a l'escenari del parc Central per a presenciar l'acte oficial de la quarta crida de la història del municipi. Els presidents i falleres majors de la Mig Camí, La Torre i la Primitiva van protagonitzar el festeig, organitzat des de la Junta Local i emmarcat en el calendari festiu faller.
 
A les 13 hores d'ahir diumenge dia 2, la regidora de Festes, Esperanza Carbonell, va iniciar l'obertura de la cerimònia oficial fallera, organitzada per la Junta Local, invitant a tots a disfrutar del color dels monuments fallers, dels trages i les flors, de l'olor de la traca, dels Bunyols i de la paella i de la passió per la nostra festa més coneguda al voltant del món”.
 
Davant de la Casa Consistorial i enarborant els estendards es va celebrar este acte anunciador de les Falles de 2014, en el que les tres falleres majors d'Almussafes, acompanyades per les Falleres Majors Infantils i pels presidents de les tres comissions, es van dirigir davant d'un entregat públic, que ja assaboria la calor de la festa i l'olor de la pólvora en este primer acte oficial de les festes josepetes.
 
 
Després de les paraules de la regidora, Mª José Pérez, fallera major de la comissió Mig Camí, va iniciar el torn d'intervencions destacant “sentir-se orgullosa de les nostres arrels, de portar en el cor eixes Falles que ens fan emocionar-nos, riure, plorar d'alegria, però sobretot disfrutar”. A continuació, María Esteve, reina fallera de La Torre, va exalçar els pirotècnics, als artistes fallers i a tots els fallers en general, “els que i a pesar dels moments difícils, esgoten l'enginy i la gràcia perquè tots podem disfrutar de la festa”. Finalment, Lourdes Moreno, Fallera Major de la Primitiva, va evidenciar la camaraderia, l'alegria i la tradició de la Festa de tots els valencians. Que ja es troba en el carrer de nou perquè la gaudi tot el poble d'Almussafes.
 
 
Com en les anteriors edicions, els discursos de la crida es van clausurar amb l'Himne de València, melodia que va entonar el món faller al complet i, molt especialment, els protagonistes que van presidir la celebració.

  
next