Diari La Veu del País Valencià
Cocentaina – Comissió d’investigació sobre el camp de la Via
Col·lectiu 03820-Compromís exigeix una comissió d’investigació sobre el camp de la Via

No per dir més mentides aquestes es transformen en veritats. El nostre alcalde del partit socialista, el senyor Rafa Briet, que porta governant ja més de set anys, i més encara de regidor alliberat, sembla que es veu amb peu i mig fora de l’ajuntament i això l’incomoda. Ha endurit el seu discurs, ha oblidat que no té la majoria absoluta com en altres ocasions (amb el beneplàcit d’EU) i es dedica a atacar a l’oposició -com si de rabieta es tractara- quan no se n’ix amb la seua. L’alcalde Briet i el seu equip, governant a la desesperada amb tics de majoria absoluta.

Això és el que ha passat amb el famós cas del camp de terra, que es vol convertir en gespa: no se n’ha eixit amb la seua. Evidentment estem utilitzant un to irònic, ja que tothom sap que els diners públics ni són d’ell, ni de l’equip de govern, ni de la corporació municipal ni dels bancs. Són de tot el poble! És per açò, que els representants de l’ajuntament, han decidit -encertadament o no- de manera democràtica en un ple municipal, que els 313.000 € d’inversió que el nostre alcalde plantejava per al camp de gespa, es dediquen a altres finalitats. Vist així només sembla una qüestió política –que ho és- però amb una forta argumentació al darrere, i que no és fruït d’una irresponsabilitat o d’una paràlisi de l’acció de govern com ens vol fer creure.

Si fem un poc de memòria, cal recordar que les obres del camp de terra varen costar més de 280.000 €, als quals cal sumar els més de 500.000 € que costaren els terrenys, dels diners de tots/es i que pràcticament el seu ús ha estat inexistent. De fet, aquesta mateixa setmana el Col·lectiu 03820 hem demanat una comissió d’investigació per tal d’esbrinar què va passar i si cal depurar responsabilitats. Volem saber perquè no es va fer bé el talús, el defectuós drenatge i si els materials utilitzats han sigut els adients i si s’han col·locat de la manera correcta. Com va ser possible que es tornara la fiança a l’empresa i que els tècnics de l’ajuntament certificaren les obres? Això per començar!

Però hi ha més arguments que –al nostre entendre- fan més necessària una bona planificació si es vol fer un nou camp de gespa. En primer lloc, l’alcalde Briet va convocar un plenari extraordinari per a votar aquesta i altres inversions (li recordem que hem votat a favor de totes excepte el camp de gespa i el pati del Palau per vore-les poc o gens clares). Ah, se’ns oblidava, l’any que ve venen les eleccions municipals, i cal deixar la caixa buida, no siga cosa que els que vinguen darrere es troben diners per invertir! O potser … les presses del ple extraordinari corresponen a que si no s’espavilen amb aquestes obres -que per llei han de començar-se abans que acabe l’any- no estaran inaugurades abans de les eleccions?

Un dels principals motius per tindre tants dubtes és la falta d’un pressupost clar i real del què es vol fer. Obres de camps de gespa semblants estarien al voltant dels 700.000 €, tot atenent a les dificultats que afig el problema del talús i el drenatge del camp. També creiem que hi ha altres necessitats més urgents al poliesportiu com: condicionament vestidors, millora de la pista de frontó, de bàsquet o hockei, perímetre de les instal·lacions, problemes amb aigües pluvials, manteniment pavelló, eliminació barreres arquitectòniques, etc. Per no parlar de la pista coberta i el seu nefast sòl. Responsabilitat cap ni una.

D’altres inversions com nivellar la vorera del carrer Major, condicionament dels polígons industrials, recollida d’aigües pluvials, humitats del Palau Comtal, revitalització del Raval i la Vila, condicionament edificis municipals, de camins i sendes, d’àrees recreatives, del patrimoni històric i arqueològic, crear ocupació amb obres de manteniment, dinamització turística i econòmica, desenvolupament del Pla Estratègic, etc. Hi ha diners per a unes coses i per a altres no? Caldrà prioritzar, primer allò imprescindible, després allò necessari. Pensem que per a les grans inversions cal consultar a la ciutadania a través dels canals de participació ciutadana.

Briet ens acusa de desatendre les 800 signatures arreplegades demanant el camp de gespa (li recordem que faça memòria amb les signatures dels arbres del Passeig, tant desateses per ell). Aquestes persones que demanen el camp de gespa ens mereixen tot el respecte, però també la resta de la població fins arribar a més de 11000 habitants. De fet, el Col·lectiu 03820 hem tingut reunions amb equips esportius usuaris del camp de gespa, i tot i que reconeixien-reconeixem el seu elevat ús, segons aquestes entitats, una de les prioritats en inversions per al poliesportiu són el condicionament dels vestidors.

En definitiva, des del Col·lectiu 03820 – Compromís per Cocentaina no som insensibles amb els usuaris del camp de gespa, però creiem que les coses, si es fan, s’han de fer ben fetes. Potser per a nosaltres ara no siga una prioritat un nou camp de gespa, més encara veient que el principal motiu que impulsa al govern socialista és gastar i gastar, que venen eleccions, com si el món s’acabara, això sí: amb diners de tots.

Si no es fa el camp enguany, es pot fer més endavant, si la majoria del poble ho creu convenient. Destinar eixos diners a pagar deutes bancaris de l’ajuntament no és donar diners als bancs (la llei ens obliga a destinar-ho a deutes). I cal recordar-li al Sr. Briet que fou el PSOE de la mà del Partit Popular qui va aprovar la reforma de l’article 135 de la Constitució, sense consultar a la ciutadania, per a prioritzar el pagament del deute. En definitiva, es com si a final d’any tinguerem 2000 € a la llibreta i una hipoteca de 150.000 €, què fem, ens comprem una tele de plasma o paguem algunes lletres? Qui vinga darrere que tanque la porta. Per a Rafa Briet, amb la tele de plasma no n’hi ha prou!

Junts podem. Juntes guanyem.

Col·lectiu 03820 – Compromís per Cocentaina

Comparteix

Icona de pantalla completa