Diari La Veu del País Valencià
algemesí – Xerrada sobre les ‘clàusules sòl’ de les hipoteques
M+S ALGEMESÍ ORGANITZA UNA XERRADA SOBRE LES CLÀUSULES SÒL HIPOTECÀRIES

EL DELEGAT A VALÈNCIA D’AUSBANC EXPLICARÀ ELS TRÀMITS I GESTIONS A FER PER PODER ALLIBERAR-SE’N

El proper dimarts dia 18, a les 19 hores al Casino d’Algemesí tindrà lloc la xerrada informativa que l’advocat i delegat a València de l’Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris (AUSBANC) José A. Pérez Vecher ens oferirà sobre les tristament famoses “clàusules sòl” de les hipoteques que tan perjudicials estant sent per a moltes famílies que ja de per si tenen un situació financera delicada.

La xerrada neix de l’oferiment que aquesta associació feu a M+S ALGEMESÍ després que férem públic que havíem presentat un moció al plenari de l’ajuntament per tal de tractar aquest tema i crear un servei d’assessoria legal sobre elles per als ciutadans

d’Algemesí. A petició de diversos afectats –tant personalment com a través de les xarxes- presentàrem una moció que, a més de demanar la creació del servei, demanava també fer efectiva la sentència de la sala civil del Tribunal Suprem (sentència 1916/2013 de 9 de maig) que declarava el caràcter abusiu d’aquestes clàusules i procedia a la seua anul·lació en relació a les entitats bancàries que en el seu moment van ser demandades, fonamentada en la falta de transparència. Cal destacar que precisament és AUSBANC l’entitat més indicada per parlar d’aquesta sentència ja que fou ella qui la plantejà i la guanyà davant Tribunal Suprem i la que ha aconseguit que aquestes clàusules sòl hagen estat declarades nul·les.

No oblidem que certament la incidència d’aquesta sentència està essent desigual i si bé les entitats bancàries contra les que s’actuava no han tingut més remei que acatar directament l’execució de la sentència, d’altres entitat han posat o estan posant més dificultats als usuaris, i en algun cas estan oferint resistència numantina a eliminar eixes clàusules. A més a més, l’Audiència Provincial de Conca ha ratificat una sentència per la qual s’obliga a anul·lar i retornar els diners cobrats de més per les conegudes com a “clàusules sòl”. La sentència dictada en segona instància i que ratifica la impulsada pel Jutjat de Primera Instància i Institució 2 de Conca a la fi de 2012, analitza la decisió del Tribunal Suprem d’eliminar les seues clàusules sòl, però no a retornar els diners cobrats de més als hipotecats. L’Audiència Provincial de Conca considera que si una clàusula sòl és nul·la, ho és des del seu inici.

De fet a Algemesí han estat prou veïns els que ens han comentat que especialment una entitat bancària d’Algemesí és totalment reticent a eliminar

Comparteix

Icona de pantalla completa