Diari La Veu del País Valencià
El turisme sobre bici necessita l’Anell Ciclista de la Ronda Interior de València
RedactaVeu / València

Malauradament, el cap i casal encara no disposa de les infraestructures ciclistes necessàries per a satisfer les seues necessitats. Per això, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró “reivindiquem una vegada més que l’Ajuntament de la Capital del Túria aposte per un model de mobilitat urbana on la nostra amiga de dos rodes tinga un paper prioritari. Especialment urgiex posar en marxa l’Anell Ciclista de la Ronda Interior, una infraestructura que dinamitzaria el cor de la ciutat i democratitzaria els seus carrers”.

La bicicleta representa actualment la millor forma de moure’s per la ciutat d’una manera àgil, neta i silenciosa. O almenys així ho pensa un bon grapat dels turistes que durant aquest estiu visiten València i descobreixen la ciutat d’una forma més amable i sostenible.

Les condicions orogràfiques favorables i una altra sèrie de circumstàncies estan fent del cap i cassal una urbs de “turisme sobre bici”. Per això, aquest estiu les empreses de lloguer de bicicletes de València han posat tota la seua flota a rodar pels carrers, parcs, platges…

Però els carrers de la Capital del Túria continuen sotmesos a la dictadura del cotxe. Malauradament, l’Ajuntament de València “continua sense impulsar un model de mobilitat urbana que democratitze els nostres carrers i pacifique el trànsit”.

Com a resultat d’aquesta manca de previsió, “la nostra ciutat continua oferint una imatge de mala planificació i distribució de l’espai urbà, que algunes vegades impedeix oferir seguretat i bona imatge de la ciutat i el seu entorn pròxim, especialment per a vianants i ciclistes”.

“Si volem que València siga un referent per al turisme de qualitat, cal que ens prenguem molt en consideració tots els aspectes relacionats amb la mobilitat en general i amb la bicicleta en particular. No ens agrada la paraula competència, però les ciutats que estiguen millor preparades per a la bicicleta atrauran cada vegada més turistes”.

Per això, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró “reivindiquem una vegada més que l’Ajuntament pose en marxa ja lAnell Ciclista de la Ronda Interior. Aquesta infraestructura dinamitzaria el cor de la ciutat, democratitzaria els seus carrers i s’afavorria així la pacificació del trànsit i el gaudi de veïns i turistes”.

Fins al moment, més de 5.000 ciutadans han ciberactuat per a donar suport a aquesta infraestructura ciclista, però l’Ajuntament de València “continua sense entendre la seua importància. Esperem que els nostres governants recuperen el seny i no retarden més l’Anell Ciclista de la Ronda Interior de València. Turistes i veïns necessitem aquesta infraestructura”.

Font: Acció Ecologista-Agró

Comparteix

Icona de pantalla completa