Diari La Veu del País Valencià
Al Tall rebrà el premi ‘Vi és Cultura’ a Benlloch’
Al Tall rebrà el premi ‘Vi és Cultura’ de la Mostra Belloquina
de Vins i Productes de la Terra

El solista d’Obrint Pas, Xavi Sàrria, oferirà un concert acústic durant l’entrega del guardó el pròxim dia 11 d’abril a Benlloch

El Grup musical Al Tall ha sigut guardonat amb el premi Vi és Cultura, que atorga l’ajuntament de Benlloch amb motiu de la celebració de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra, que enguany tindrà lloc entre els dies 11 i 13 d’abril. Aquest guardó compleix la seua segona edició, i te la finalitat de reconèixer la trajectòria cultural de persones, entitats o institucions que hagen destacat en el seu camp professional i hagen ajudat a difondre la relació entre el món el vi i la cultura.

En aquest cas, el jurat ha valorat l’obra d’Al Tall que es va fundar l’any 1975 i va encapçalar la recuperació de la música tradicional valenciana. La formació musical ha editat 17 discs i un single durant la seua trajectòria i es va acomiadar l’any passat amb un concert després d’haver escrit durant 38 anys una pàgina important de la història, la cultura i la música valenciana.

El jurat del premi, explica que “durant aquest temps el grup musical ha sabut vincular la música amb la terra, una identificació que acosta la grandesa de l’art al temperament del treball i la personalitat del paisatge”. En eixe sentit, i segons el jurat, una de les majors expressions del maridatge entre cultura i territori és el vi i Al Tall va saber recollir eixe sentiment en el disc “Posa vi, posa vi, posa vi…”, publicat l’any 1978 i que recull un bon grapat de cançons de taverna que relacionen el vi amb la festa i les celebracions.

El lliurament del premi tindrà lloc el divendres dia 11 d’abril en un acte que es celebrarà a l’auditori de Benlloch i que estarà emmarcat en la programació de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra i serà recollit per Manolo Miralles i Vicent Torrent, els dos únics membres fundadors que han continuat ininterrompudament en el grup fins a la seua dissolució l’any passat. L’acte tindrà com a convidat al cantant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, que oferirà un concert en acústic en solitari.

Amb la creació d’aquest guardó, l’ajuntament de Benlloch vol contribuir al procés de recuperació del sector vitivinícola que està fent de motor econòmic de la localitat. L’acte de lliurament del premi serà el punt de partida de la Mostra Belloquina, un aparador dels productes de la comarca on l’any passat van participar 10 Cellers i més de 90 productors de la zona i que pretén ser una trobada de propostes de futur per a l’economia dels pobles rurals basada en els principis de solidaritat, medi ambient, intercanvi i accessibilitat.

Ajuntament de Benlloch

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa