Diari La Veu del País Valencià
Més Algemesí ha escoltat tots els barris del Poble
M+S ALGEMESÍ, AMB 8 ASSEMBLEES DE BARRI, HA ESCOLTAT TOTS ELS BARRIS DEL POBLE

COMENCEM A ELABORAR EL PROGRAMA I A PREPARAR UNES PRIMÀRIES DOBLEMENT OBERTES ON PODRAN VOTAR ELS QUE VULGUEN I FINS I TOT PODRAN PRESENTAR-SE COM A CANDIDATS

Amb l’assemblea de barri del Raval del passat dimecres 5 M+S ALGEMESÍha conclós el total de les 8 assemblees que teníem previstes realitzar per a cobrir la totalitat del municipi d’Algemesí.

Per tal de combatre la desafecció que té la gent de la política i millorar la dolenta imatge que té la gent dels polítics en el mes de maig decidíremcomençar a realitzar assemblees de barrirecuperant l’esperit d’una política coral que caracteritzà la transició i ara en el 15M. Hem obert un camí en Algemesí que han seguit altres partits locals i que desitjaríem que fóra una característica comuna de tots els partits del poble: el contacte directe amb la ciutadania i els seus problemes.

L’únicque lamentem és no haver fet açò abans. Però com que mai és tard si els béns venen hem de valorar molt positivament el resultat d’aquestes assemblees. En primer lloc perquè quasi tres-cents veïns i veïnes han passat per aquestes assembles per contar-nos què els preocupa. En concret, i pel que fa a l’assemblea del Raval, òbviament la seua màxima preocupació era la manca de treball i de serveis que tenen al barri. Per a mostra un botó: una xiqueta que assistia en sa mare es va queixar que no existia un “contenidor groc” en la zona on vivia. L’aïllament de la resta del poble pels desafortunat projecte de pas soterrani fou també repetit. De fet ens preguntaven si és que a cas no era allò també Algemesí. Aprofitàrem l’ocasió per explicar-los que, des del nostre punt de vista el que el barri necessitava no eren subvencions, sinó fomentar la vida participativa a través d’associacions de veïns actives o projectes com el projecte RIU al qual pensem que cal destinar més inversió, o polítiques actives de formació al barri, així com també cursos d’inserció laboral o escoles tallers adequades.

Amb l’experiència d’aquesta última assemblea en un barri tan especial i que necessita tanta atenció per part dels polítics hem conclòs la primera etapa de l’elaboració del nostre programa electoral, una etapa que ha implicat un gran esforç per part de tots els militants. Per a fer les 8 assemblees hem repartit més de 8.000 fullets a les cases per convocar a cada veí a l’assemblea que li pertocava. Igualment s’han enganxat més de 200 cartells anunciat aquestes 8 assemblees. Pocs partits poden dir que han estat 14 hores reunits amb els veïns escoltant-los, ja que eixes són les hores que hem invertit en aquetses assembles. I tot això sense descurar el nostre dia a dia i la realització de mocions. Amb la moció que presentarem la setmana vinent sobre el Raval haurem presentat 8 Plans de Millora dels Nostres Barris, més una moció relativa a millores general. 9 mocions que posaran damunt la taula en els plenaris necessitats concretes i quotidianes dels nostres veïns i veïnes, necessitats que aquells que es parapeten darrere dels seus despatxos oficials no són realment coneixedors.

Amb aquest valuós material encetem ara la fase final d’elaboració del programa electoral que portarà a les eleccions M+S ALGEMESÍ. Des de la nostra formació pensem que abans de fer qualsevol tipus de primària, el partit ha de tenir un programa provisional però pràcticament definit que és el que els candidats a les primàries s’han de comprometre a dur endavant. Front a les formacions polítiques tradicionals que estan més bé preocupades per donar a conèixer primer la persona i després el programa, nosaltres pensem queprimer hem d’elaborar un programa sorgit de la veu de la ciutadania i que després ja escollirem la persona o persones per dur-lo endavant.

Tot i que no sabem exactament el temps que tardarem en elaborar-lo el ben cert és que a final d’any o principi del que ve la nostra formació durà endavant un procés de primàries doblement obert, igual al que de manera pioner férem en2010. En les primàriesno sols podrà votar qualsevol veí o veïna d’Algemesí que estiga interessat en participar, sinó quetambé podrà presentar-se a ser elegit qualsevol veí o veïna que accepte el programa electoral i es compremeta a dur-lo endavant. A diferència del que sol ser habitual, nosaltres, en un símptoma de radicalitat democràtica, apostem per eixes primàries doblementobertes. I és que M+S ALGEMESÍ vol dir M+S PARTICIPACIÓ i M+S TRANSPARÈNCIA

Comparteix

Icona de pantalla completa