Diari La Veu del País Valencià
Paterna – Tancament de camins a la Mola
JUANMA RAMÓN: “EXIGIM EL TANCAMENT DE CAMINS A LA MOLA DAVANT LA DESÍDIA DEL PP SOBRE EL PLA CONTRA ELS ABOCADORS INCONTROLATS”

Compromís per Paterna insistix en treballar en la seua protección com a Paratge Natural Municipal i perquè es coneguen els seus valors ambientals

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “les queixes ciutadanes per l’abandó d’escombreries en qualsevol lloc del paratge de la Mola, on en teoria va la Zona Franca fantasma, augmenten dia a dia. És necessari tancar camins d’accés als vehicles, una mesura que cal que l’equip de govern del PP aplique ja, donada la seua desídia sobre el desenvolupament del Pla contra els Abocadors Incontrolats, proposta nostra consensuada en juliol i que està dormint en un calaix”.

Segons Ramón, “portem des de 2011 buscant la manera de protegir un entorn natural, el de la Mola, que pot acabar desapareguent bé per l’increment de les deixalles i abocadors espontanis, o bé pel pelotasso urbanístic que pot significar que la Zona Franca virtual acabe sent una realitat. Al ple de juny de 2012 es va consensuar la nostra moció sobre criteris eficients per a millorar els polígons existents a Paterna. Moció que entre els acords inclou no requalificar cap metre quadrat més en el poble per a fer nous polígons. Proposta que, com diguem, el PP va acceptar però que, fins a la data, no ha desenrotllat i, el que és pitjor, continua insistint en crear la Zona Franca i Puerto Mediterráneo”.

“A l’any següent, en 2013, sota el moviment ‘Salvem la Lloma’, encetàrem una campanya per tal de donar a conéixer el valor ambiental del paratge, i la seua potencialitat en usos educatius i d’esbarjo familiar. Férem una passejada on vàrem reunir unes 200 persones que poguéren veure in situ una part verda de Paterna que pot desaparéixer si no la cuidem”.
“I en juny de 2013, tornàrem a insistir en la protecció de la Mola, demanant també amb una moció que s’iniciara el mecanisme per a que fóra Paratge Natural Municipal, figura de protecció mediambiental que pot declarar l’Ajuntament. Però cap grup polític va donar-nos el seu suport. I en juliol d’enguany es va aprovar la creació d’un Pla contra els Abocadors Incontrolats, una mesura per a previndre que la brutícia augmente. Tot encaminat a que es mantinga certa qualitat mediambiental, i evitar una degradació de la Mola que el PP podria gastar per a justificar la seua destrucció”.

“Malauradament, l’estat actual d’algunes àrees de la Mola deixa molt que desitjar amb deixalles i fem. Una situació que, d’altra banda, es pot paliar tancant accessos a vehicles. És una manera d’evitar l’acumulació de brutícia, la possibilitat d’incendis i el risc que comporta per a la salut de les persones que passegen per la zona. I com afecta a la ciutadania, cal iniciar el procés de participació ciutadana per a consultar a veïns, propietaris i usuaris quins camins s’haurien de tancar als vehicles. Per la qual cosa hem requerit a l’equip de govern que inicie el procés de participació”.

“Des de Compromís per Paterna anem a continuar treballant per a donar a conéixer el paratge, amb marxes reivindicatives com la de ‘Salvem la Lloma’ en 2013, amb l’objectiu de fer públics els valors ambientals de la Mola i els seus usos com a lloc d’esbarjo per a Paterna. A més a més, seguim estudiant les vies possibles per a crear una figura de protecció del paratge. Raó per la qual és fonamental mantindre certa qualitat mediambiental i preservar l’entorn”.

“Esperem que tots els grups polítics compartisquen aquesta proposta de tancar accessos als vehicles, com a mesura de protecció del paratge de la Mola. I que no passe com en altres ocassions, que també hem plantejat mesures de preservació de la zona, que no han aconseguit el suport de tota l’oposició. I si tot es queda en foc d’encenalls, quan en 2015 estem en l’equip de govern treballarem perquè Paterna puga tindre un espai lliure de formigó per al gaudi de la seua ciutadania”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa