Diari La Veu del País Valencià
Xirivella – Tala de tots els pins al parc de la plaça de Montealegre
Compromís exigeix la redacció d’una ordenança per a la gestió del parc arbori de Xirivella

La petició es produeix després de la tala de tots els pins al parc de la plaça de Montealegre.

L’últim incident ve de l’estiu, quan en ple mes d’agost es talaren tres arbres a l’avinguda del Camí Nou sense l’autorització ni coneixement del tècnic municipal. A la petició de Compromís dels informes tècnics el 23 de setembre, l’empresa contractista presentà un informe justificant la tala. Per a Compromís esta pràctica i forma d’actuar és molt perillosa. «Talen els arbres, com ja va passar al CEIP Gregori Maians, i després elaboren els informes», es queixa el portaveu de Compromís. Ricard Barberà recorre a la dita popular per il·lustrar la situació «Xirivella, els de la corbella; el problema ve quan el PP ha canviat la corbella per la motoserra, i això fa molta por».

En gener de 2013, Compromís va presentat una moció al ple per a la elaboració d’un “Pla d’adequació, conservació i ampliació de la superfície arbòria i vegetal de Xirivella”. El pla presentava onze mesures concretes agrupades en tres àrees: disseny, manteniment i gestió. Algunes de les mesures eren la potenciació de l’ús d’espècies autòctones, la protecció dels exemplars madurs o la creació d’un inventari públic d’espècies consultable via web. Ricard Barberà lamenta que el PP votara en contra i no entrara a analitzar ninguna de les propostes detallades de la moció. Per a Barberà «això és el que passa quan es governa amb la prepotència i la supèrbia a què ens té acostumats el PP de Xirivella».

Per a Compromís la gestió de parcs i jardins que ha realitzat el PP ha estat nefasta. «Davant una emergència s’ha d’actuar, això no es discuteix, però falta el treball de prevenció i planificació», conclou Barberà. Per a Compromís, la prevenció i planificació mai ha sigut una prioritat a Xirivella, isi bé en les legislatures anteriors es va fer un cert esforç per a ampliar les zones verdes, la falta d’una ordenança clara al respecte com tenen molts pobles en l’actualitat, evidencia aquesta improvisació.

Compromís per Xirivella

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa