Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – No té cap sentit la proposta del PP de modificació de l’IBI
S’HAN D’APLICAR UNS IMPOSTOS MUNCIPALS JUSTOS AMB LA SITUACIÓ QUE VIU EL POBLE

Alcocel “no té cap sentit la proposta del PP de modificació de l’IBI per a l’any 2015″

Segons Miquel Alcocel, responsable d’economia del Consell Polític d’Esquerra Unida de Xàtiva “després de 20 anys pujant l’IBI no té sentit que el PP no modifique el tipus de gravàmen. De fet, aquest any on l’equip de govern només podrà executar un 40% dels pressupost (fins a maig del 2015), proposa un tipus del 0.60% i en caràcter linial.

Evitant fer pagar més a qui més té i renunciant així a obtenir més ingressos per poder fer front a polítiques socials, i creació d’ocupació”. Segons Alcocel “l’Ajuntament ha ignorat les possibilitats que li permet la Llei d’Hisendes Locals, respecte a immobles, dedicats, a activitats de major projecció económica, incrementar el tipus de gravamen al 10% d’inmobles de major valor cadastral”.

Per això el Grup Municipal d’EU, a proposta del seu col.lectiu Local, esmenará la proposta del PP, demanant un augment del tipus de gravamen, al 10% dels inmobles de major valor cadastral, per així poder mantindre la capacitat financera de l’Ajuntament, ara que el PP intuiex que a maig de l’any que ve deixarà pas a un govern de progrés.

L’equip de govern del Partit Popular ignora les possibilitats que li ofereix la Llei a l’hora aplicar una política fiscal, justa i progressiva, i això provoca una pèrduda d’ingressos. Com hem dit el fet d’aplicar un tipus de gravamen linial beneficia exponencialment a totes aquelles propietats que tenen un valor cadastral superior als 400.000€.

Comparteix

Icona de pantalla completa