Diari La Veu del País Valencià
Algemesí – Més informació sobre el dinar de la Mare de Déu
HEM DEMANAT QUE DETALLEN EN QUALITAT DE QUÈ ASSÍSTÍ CADA CONVIDAT AL DINAR

SI DENUNCIAR UNA DESPESA D’11.000€ EN UN DINAR ÉS NO SER DECENT, COM DIU EL PP, ESTAREM “INDECENTMENT” AL COSTAT DEL CIUTADÀ

L’equip de govern popular enganya a la ciutadania quan s’excusa amb la projecció internacional de la Festa per tal de mal justificar la despesa de quasi 11.000 euros en un dinar que no serveix per promocionar-la. Que la Festa tinga projecció internacional no té res a veure amb que es faça un dinar on el 70 o 80% dels comensal són locals i la resta tots o quasi tots valencians.

L’Ajuntament d’Algemesí no tenia cap convidat internacional el dia del dinar, o si el tenien el van amagar, perquè des de protocol no se’ns informà de res. El dinar institucional de la Mare de Déu és un dinar amb el qual els polítics populars obsequien als seus superiors, amics o coneguts, a costa del contribuent. Fer un dinar amb 356 persones no promociona la Festa de per se.

De fet l’equip de govern deurà explicar clarament a la ciutadania perquè s’ha increment d’un any per a l’altre en 61 el número de convidats, ja que no hi ha cap circumstància objectiva que ho explique. M+S ALGEMESÍ també promociona la Festa i convida t a gent amb càrrecs institucionals a que la conega, però no ho fa a càrrec del contribuent, sinó a càrrec dels partit. I per evitar qualsevol malentès, els propis membres de M+S ALGEMESÍ, incloent els regidors es paguen el cobert de la seua butxaca. La diferència de plantejament entre el nostre partit i el PP deixa ben a les clares qui està en política per aprofitar-se del càrrec i qui entén la política com un servei a la comunitat. Nosaltres ens ho paguem de la butxaca a ells els ho paga el contribuent.

Per a demostrar les mentides del PP hem presentat avui mateix una instància demanant una relació no nominal de les persones que han assistit on se’ns indique quanta gent participava i en qualitat de que ho ha fet: de membre de ball, fester, membre d’associació local, regidors, polítics o càrrecs de Conselleria… Així podrem demostrar que el criteri pel qual es convida a aquest dinar és merament polític i electoralista i res ha de veure en la promoció de la Festa.

Eixos diners estarien millor gastats en autèntica promoció de la Festa amb campanyes en les xarxes socials, anuncis en revistes i televisió… o invertit en la millora pròpiament d’elements de la Festa. L’equip de govern ens demana propostes que milloren el seu treball i ací la tenen, la férem en el comunicat anterior i la tornem a fer: invertisquen realment en la Festa i no en dinarots populistes que sols volen crear clientelisme i pagar favors. Més concret que això no hi ha res.

La proposta que ve fent M+S ALGEMESÍdes de 2011, quan ningú es preocupava d’això, és el que ara demanda la gent i el que explica l’ascens de noves forces polítiques que han basat el seu missatge en denunciar aquest tipus de prebendes que s’autoatorguen els polítics. El món està canviant, però el PP d’Algemesí està “en la figuera” i no se n’adona. Les xifres que presentem efectivament són sensacionalistes, perquè causa sensació saber que en plena crisi es gasten 11.000€ en un any o 90.000 en huit. Però els números no enganyen.

Si denunciar el balafiament interessat dels diners del contribuents és, com diu el PP, raresa, nosaltres som i volem ser rars. Si la decència, conforme diu el PP, és gastar-se 10.964€ en un poble on hi ha 3.089 aturat (36% de la població activa) nosaltres apostem per la “indecència”d’estar al costat del contribuent i aprofitem per denunciar l’ús pervers del llenguatge que realizen els populars per justificar allò injustificable.

Comparteix

Icona de pantalla completa