Diari La Veu del País Valencià
Els policies d’Almussafes es formen en administració electrònica, 112 i Eurocop
Els sis oficials i 18 agents participen en un curs d’informàtica homologat per l’IVASPE

Almussafes, primer municipi de la Ribera que es va integrar com a Agència en el 112 i sèptima localitat de tota la Comunitat Valenciana a desenrotllar la plataforma COORDCOM G5 per a la gestió d’emergències del 112 i per a la gestió de ràdio i recursos propis

Este mateix matí, els sis oficials i els sis agents locals que integren el Departament Policial d’Almussafes han iniciat un curs de formació en l’àmbit informàtic en què a més d’articular-se l’obertura de l’àrea de la seguretat ciutadana a la nova administració electrònica del municipi, s’incidix en el funcionament de la Terminal 112, implantada en la localitat a mitjan dècada dels noranta, i en el programa informàtic de gestió policial integral Eurocop. El programa inclou un total de 22 hores formatives, distribuïdes en cinc jornades, i està homologat per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE).

“La formació i l’especialització professional dels policies locals són essencials per a donar resposta a les necessitats nostres veïns, els que demanden un cos policial ben format, preparat i pròxim”, comenta el regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Grancha. Per això, l’Ajuntament d’Almussafes ha organitzat un curs centrat en la modernització administrativa i la gestió de qualitat en l’àmbit de la seguretat ciutadana, que comprén tres camps concrets.

La formació en el sistema Eurocop, un modern programa informàtic que agilitza la gestió i control policial i millora la coordinació amb els altres Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat i que en la Direcció Policial d’Almussafes es va implantar fa tres anys, és una de les àrees en què se centra el curs, inaugurat durant el matí de hui divendres.

Dos professionals de l’àrea administrativa de la pròpia Policia Local del municipi dedicaran un total de tres sessions a ensenyar als seus propis companys a manejar correctament esta ferramenta tecnològica que dota d’una major rapidesa i eficàcia la gestió diària dels distints tràmits policials, ja que estos queden registrats en la seua totalitat. Denúncies, atestats, incidències, control d’animals i obres o fitxes de delinqüents o persones buscades són algunes de les aplicacions que incorpora este programa Eurocop, que també és compatible amb el sistema GPS, per la qual cosa millora la localització de vehicles.

Així mateix, la plantilla policial també dedicarà una jornada de formació de set hores al desenrotllament de la Terminal 112, encara que este àmbit formatiu s’impartirà en l’aula especialitzada de l’IVASPE per un professional del Centre de Coordinació d’Emergències. Almussafes va ser dels primers deu municipis de la Comunitat Valenciana que va instal·lar el terminal d’atenció i seguiment 24 hores, a mitjan anys noranta. Així mateix, va estar entre els 10 primers de la Comunitat Valenciana, a més de ser pioner en la comarca de la Ribera a integrar-se com a Agència activa en el 112.

A finals del 2012, la Direcció va fer un pas més en la seua plataforma tecnològica, a l’instal·lar-se en les dependències policials la ràdio digital i recursos les 24 hores del dia en la Plataforma Coordcom G5 del Telèfon 112 Comunitat Valenciana. Esta última acció s’ha traduït en un servici d’emergències molt més ràpid, operatiu i eficaç, així com amb una millora en la gestió i coordinació d’incidents de caràcter multidisciplinari per part de tots els organismes implicats, ja que la plataforma assegura la guarda i custòdia de tota la informació registrada durant un període de dos anys. “Comptem amb l’última tecnologia en matèria de Seguretat i Emergències, un centre de transmissions atés per agents del nostre Departament Policial que continuen formant-se per a millorar el servici que els prestem als ciutadans”, comenta l’edil.

Els avanços quant a administració electrònica que està aplicant el consistori d’Almussafes durant els últims anys també s’han incorporat a este curs formatiu en una de les jornades de desenrotllament del mateix. Els propis informàtics de l’Ajuntament impartixen els continguts teòrics perquè la seguretat ciutadana també es puga brindar des del punt de vista tecnològic.

Comparteix

Icona de pantalla completa