Diari La Veu del País Valencià
València – L’ajuntament és incapaç de reparar el Mercat Central
Ribó: “L’Ajuntament és incapaç de reparar una part del Mercat Central afectada per un incendi de fa 6 anys”

-Els múltiples desperfectes que presenta el Mercat Central de València són impropis d’un edifici considerat Bé d’Interés Cultural, i emblema de la ciutat. El Grup Municipal Compromís exigeix una major atenció cap a un veritable símbol per als veïns i també per als visitants.
-El portaveu de Compromís, Joan Ribó, apunta: “El menyspreu de l’Ajuntament al Mercat Central és inqüestionable: contrafinestres en mal estat, testos destrossats, i fins i tot una part de la façana afectada per un incendi de fa 6 anys, que l’equip de govern municipal ha sigut incapaç de reparar, i això que ja ha cobrat de l’asseguradora”.

El Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de València considera un “menyspreu” l’actitud que l’equip de govern municipal té cap al Mercat Central. A la falta de capacitat per a negociar amb la Generalitat una eixida per a l’acabament del pàrquing de la plaça de Bruges, s’uneixen els desperfectes que, des de fa anys, no han sigut reparats. Per això, el portaveu de Compromís, Joan Ribó, considera que “el menyspreu de l’equip del govern del PP al Mercat Central és inqüestionable: contrafinestres en mal estat, testos destrossats, i fins i tot una part de la façana afectada per un incendi de fa 6 anys, que l’equip de govern municipal ha sigut incapaç de reparar. ¿És així com cuida l’Ajuntament un Bé d’Interés Cultural que forma part d’un Conjunt Històric Protegit? Este edifici, a més, és el més visitat pels turistes de la ciutat”.

Compromís ha preguntat al govern municipal quan s’arreglaran les vidrieres afectades per l’incendi que va cremar una caseta de l’ONCE situada al costat del Mercat el 10 d’agost de l’any 2008, “i a la regidora Ma Jesús Puchalt (PP) no se li ocorre una altra cosa que dir-nos que es farà quan hi haja una assignació pressupostària per a això. ¿A què esperen a reparar-ho, si fa un any que l’asseguradora ja va aportar els diners acordats? ¿Quants anys més han de passar? El Mercat Central pateix el desinterés de l’Ajuntament” ha conclòs Joan Ribó.

L’equip de govern reconeix en la seua resposta a Compromís que la reclamació de danys “es va demorar més del desitjable”; sobre este punt, Joan Ribó considera que un edifici històric i emblemàtic com el Mercat Central hauria de ser reparat sense haver d’esperar 6 anys. De fet, ja fa un any, segons reconeix la regidora Puchalt, que es va arribar a un acord amb les asseguradores “i es va fer un ingrés a la caixa general de l’Ajuntament per a procedir a la reparació”; uns diners que no s’han revertit en reparar les vidrieres afectades pel foc, sinó que l’equip de govern ha derivat a altres assumptes.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa