Diari La Veu del País Valencià
EUPV – Pressupostos ‘irreals i electoralistes’
Esquerra Unida acusa al Consell de presentar uns pressupostos “irreals i electoralistes”
Blanco (EU) i López Barceló (EU) recriminen a Císcar la “dependència” dels comptes del fons de competitivitat i la “desídia” cap al sector agrari

El portaveu adjunt d’EUPV en les Corts, Ignacio Blanco, ha lamentat aquest matí en la compareixença de José Císcar sobre els pressupostos autonòmics en matèria de Presidència i Agricultura, que els comptes “no són ni realistes, ni socials, en tot cas electoralistes”. Blanco ha subratllat que s’incrementen un 7’2% sense nous ingressos i que es comptabilitza més de 1.000 milions d’euros d’una bestreta del fons de competitivitat que encara no està autoritzada pel Ministeri d’Hisenda.

El parlamentari ha criticat la dependència dels comptes “d’una transferència. Si no es produeix aquesta es cauen tots els pressupostos. Per tant, no vegem la rigorositat per cap lloc”, ha criticat.

Blanco ha acusat també al Govern de “cinisme” pels 64 milions “per a un fundit en negre en RTVV”. Entre d’altres qüestions, ha exigit respostes a Císcar sobre si la Conselleria de Presidència pensar continuar destinant diners públics a fer enquestes en 2015, si amb la petició de presó a Olivas pensa seguir sostenint la Llei de privilegis als ex presidents, i quina és la resposta del Consell a la petició de fa més d’un mes d’Esquerra Unida sobre la presentació de recursos a les sentències guanyades per l’oposició respecte l’entrega d’informació i documentació.

Per la seua banda, Esther López Barceló, li ha recriminat al conseller la desídia del Consell cap al sector agrari, “on hi ha una vertadera sangria per la manca de pressupost. Els comptes en aquesta matèria són ridículs. Està a la cua en tots els departaments de la Generalitat. Hi ha una desatenció i abandonament tremend per part del Consell a un dels sectors que pitjor està passant-ho, amb un afegit terrible com és el veto rus”.

López Barceló també ha mencionat la situació “asfixiant que pateix l’IVIA, al qual estan matant lentament, retallant, sense cobrir les vacants, quan és un institut fonamental en el impuls i desenvolupament del sector”.

Comparteix

Icona de pantalla completa