Isabel Gemio visita Sueca per a donar a conéixer la distròfia muscular

23 febrer 2014 01:00h
El programa Telemaratón Todos somos raros s’emetrà el dia 2 de març en TVE
 
Ahir al migdia Isabel Gemio va aterrar en Sueca per a gravar part del programa del Telemaratón Todos somos raros de La1 de Televisió Espanyola (TVE), una iniciativa solidària que pretén donar a conéixer les malalties rares i recaptar diners per a obrir noves línies d’investigació.
 
El reportatge va consistir en unes quantes parts. En primer lloc, en el saló de plens de l’Ajuntament la popular presentadora va entrevistar tres dones de Sueca afectades per malaltia de distròfia muscular de cintura de la síndrome Misyoshi. Més tard, va preguntar a nombrosos veïns que es trobaven pels carrers al voltant d’este tema. I finalment, es va realitzar una xarrada en la Casa de la Cultura a càrrec del doctor, Vílchez, cap de Neurologia de l’Hospital de la Fe de València. Van estar presents l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, la regidora de Sanitat, Josefa Juan, i el també regidor Raúl Pla. “Hi ha al voltant de 8.000 patologies que conformen tres milions de persones en este país però existix molt de desconeixement i en alguns casos es podria evitar”, va comentar el doctor Vílchez. “Hem triat Sueca perquè hi ha una prevalença major que en altres llocs, ací hi ha més casos que en tota la Comunitat Valenciana i als científics els crida molt l’atenció”, va comentar Isabel Gemio.
 
 
El Telemaratón, que s’emetrà el pròxim 2 de març, té preparades sorpreses, actuacions musicals i la participació de molts afectats d’estes malalties poc comunes. Este telemaratón suposarà el tancament de totes les accions que s’han posat en marxa dins del moviment "Todos somos raros, todos somos únicos" i en el que participen la Fundació Isabel Gemio, la Federació Espanyola de Malalties Neuromusculars (ASEM) i la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER). Totes les accions que es facen des del 6 de gener fins a la data de la telemaratón estaran centrades a donar visibilitat a este tipus de malalts i recaptar fons que aniran destinats, el 75% a la investigació i el 25% a l’enfortiment del moviment associatiu.
  
next