Diari La Veu del País Valencià
Alzira – Nova llei de règim local
EU-Alzira demana a l’Alcaldessa que signe el manifest de les ciutats educadores en contra de la nova llei de règim local
EU-Alzira demana que l’Ajuntament d’Alzira, que és Ciutat Educadora, signe el manifest de la Xarxa i s’opose a la nova llei de règim local que suprimeix les competències municipals en educació.

Per Ivan Martínez, regidor d’EU-Alzira: “Alzira és Ciutat Educadora, i ha de defendre el seu compromís per una escola per a totes i tots i integradora. La nova llei de règim local (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, LRSAL, que entrà en vigor el gener) suprimeix totes les competències d’educació que tenien els ajuntaments. Legalment, estan en l’aire totes les accions i activitats formatives que es realitzen, així com les mateixes escoletes infantils municipals.”

Des d’EU demanem que l’Ajuntament s’adherisca al manifest de la Red Estatal de Ciutats Educadores (RECE), les quals han rebutjat aquella llei. I a més a més, demanem a l’equip de govern un compromís real i efectiu d’allò que les Ciutats Educadores s’han compromès a dur endavant:

Tots els habitants de la ciutat, i per tant, tots els municipis, tenen dret a reflexionar i a participar en la construcció de programes educatius i a disposar dels instruments necessaris per poder descobrir un projecte educatiu en la seua ciutat, en els valors que aquesta ciutat fomente, en la qualitat de vida que oferisca, en les campanyes que prepare (…).

Comparteix

Icona de pantalla completa