Diari La Veu del País Valencià
Aportació per part de l’ajuntament d’Ontinyent a l’Orquestra Simfònica
L’aportació de 6.000 euros d’Ontinyent a l’Orquestra ATRIVM permet generar concerts i beques per valor de 60.000

El Regidor de Cultura destaca com a “exemplar” la gestió d’un acord que ha dut a Ontinyent 22 solistes de talla internacional en concerts a l’abast de totes les butxaques

Els responsables d’Ad Libitum destaquen que el ple absolut en cada actuació “demostren que Ontinyent i La Vall d’Albaida valoren la cultura”

L’aportació de 6.000 euros per part de l’Ajuntament d’Ontinyent a l’Orquestra Simfònica ATRIVM ha permès generar concerts i beques per valor de 60.000. Així es desprèn de les dades del balanç anual del conveni signat entre l’Ajuntament i AD LIBITUM, un acord que en 2013 ha permès per segon any consecutiu que ATRIVM haja estat l’Orquestra resident del Teatre Echegaray.

En concret, les dades presentades per AD LIBITUM exposen que durant l’any passat van omplir repetidament l’Echegaray 22 solistes de renom internacional amb un “catxé” superior als 40.000 euros (com ara el Concertí Principal de l’Orquestra de la Royal Opera House de Londres, Vasco Vassilev; La guanyadora de les audicions de la Metropolitan Opera de New York, Paloma Friedhoff; o la Soprano Solista del Teatre Reial de Madrid Francesca Calero, entre d’altres), i s’han oferit beques formatives per valor de 20.000 euros als components de l’orquestra, un 33% més que l’any passat.

El regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, manifestava en conèixer estes dades que “la gestió realitzada per l’Orquestra Simfònica ATRIVM és tot un exemple de com optimitzar al màxim l’empenta del consistori, han multiplicat per 10 cada euro aportat des de l’Ajuntament, i ens han permès oferir una programació cultural estable, de qualitat i a l’abast de totes les butxaques. La cultura pot convertir-se en un motor més de la nova economia d’Ontinyent, i resultats com aquestos ho corroboren”, destacava.

L’Orquestra Simfònica ATRIVM, que suposa un nexe d’unió entre l’aprenentatge de les aules i el món professional, és una entitat sense ànim de lucre, ja que el benefici que els components reben és 100% formatiu transformant els diners ingressats en beques d’estudi. Aquest model públic-privat ha comptat també amb el recolzament d’empreses i amb les sinergies que AD LIBITUM té amb un gran colectiu de músics que, atret pel caràcter formatiu de l’orquestra, rebaixa el seu catxé economitzant el cost de cada concert.

Els directors d’AD LIBITUM Lluis Muñoz i Toni Revert explicaven que “amb aquest sistema, l’orquestra i l’Ajuntament d’Ontinyent es nodreixen mutuament ja que per part de l’orquestra és necessària l’ajuda econòmica pública mentre que l’Ajuntament necessita dotar a la ciutat d’Ontinyent d’una programació cultural estable, de qualitat i molt asequible, ja que tot i comptar amb solites de renom internacional, l’abonament per als 6 concerts de la temporada 2013 ha tingut un cost de 40 euros”, assenyalaven. Cal destacar també el positiu impacte en els músics becats al seu camí cap al món professional, ja que l’acord els ha permès utilitzar el Teatre com a lloc per als seus assaigs i també tocar al costat de músics de talla internacional.

Tant des de l’Ajuntament com des d’AD LIBITUM s’ha destacat “el ple absolut del Teatre Echegaray en cada concert, que ha demostrat la fidelitat del públic a l’orquestra i ha deixat patent que la ciutat d’Ontinyent i la comarca de la Vall d’Albaida valora la cultura”. La pròxima setmana es farà pública la programació de la temporada 2014 de l’Orquestra Simfònica ATRIVM, podent renovar-se els abonaments per part dels abonats de l’any anterior entre el 24 i el 26 de febrer, i obrint-se el termini per a a l’adquisició de nous abonaments a partir del 3 de març.

Comparteix

Icona de pantalla completa