Diari La Veu del País Valencià
Alzira – Agència Municipal de Lloguer
EU-Alzira proposa la creació d’una Agència Municipal de Lloguer amb part dels 800.000 eur. de la incautació del PAI de la Garrofera
EU-Alzira demana que l’Ajuntament pose en marxa una Agència Municipal de Lloguer amb part dels 800.000 euros de la incautació pel PAI de la Garrofera. A data de hui 166 famílies han demanat a l’Ajuntament l’anulació o el retorn de la plusvàlua, que se’ls ha sigut aprovat. Un impost que damunt havien de pagar per la dació en pagament i entrega de la seua vivenda als bancs, malgrat que des d’EU havíem exigit aquesta mesura des del 2011 i no s’ha aplicat fins fa un mes.

Segons Ivan Martínez, portaveu municipal d’EU-Alzira: “a banda de plans d’ocupació, una part d’eixos 800.000 euros sobrevinguts a les arques municipals defensem que vagen a crear una Agència Municipal de Lloguer, que facilite vivendes en lloguer social assequible i poder arribar al màxim de famílies possible que s’hagen vist en el carrer i damunt amb un deute inassolible de per vida.”

Recordem que de l’anterior incautació d’una operació fallida com Vilella (en una inversió que va costar vora 90 milions d’euros), l’Ajuntament en va poder cobrar de Bankia, per les garanties, 400.000. Una part es destinà al Pla Alzira Social, però aquest pla, que ha costat fins ara 200.000 euros, només ha posat a disposició 3 vivendes rehabilitades. Aquesta fórmula és del tot insuficient per fer front al greu problema que estan patint centenars de famílies treballadores només en la nostra ciutat. Per això, des d’EU exigim que s’habiliten altres instruments, com aquesta Agència Municipal de Lloguer.

Comparteix

Icona de pantalla completa