Diari La Veu del País Valencià
Mobilitat sostenible per a l’Alacantí
Compromís lamenta que el Consell rebutge un pla de mobilitat sostenible per a l’Alacantí

El diputat de Compromís Juan Ponce ha afirmat hui que “lamentem que el Govern valencià haja rebutjat la nostra proposta de dotar a la comarca de l’Alacantí d’un pla de mobilitat sostenible, una proposta que busca solucionar els problemes de mobilitat de l’àrea metropolitana i és respectuosa amb el Medi Ambient”.

Ponce ha realitzat estes declaracions després de presentar ahir una Proposició No de Llei (PNL) sobre la mobilitat en l’Alacantí a la Comissió de Transport de Les Corts, on la proposta va ser rebutjada amb els vots en contra del grup popular.

En este sentit, el diputat de Compromís ha apuntat que “una vegada més el Govern del PP demostra que no es creuen la mobilitat sostenible com una necessitat real i urgent de les nostres ciutats i pobles, doncs d’altra manera no s’explica que les connexions actuals entre l’àrea metropolitana d’Alacant per la que circulen diàriament milers de persones”.

Ponce ha apuntat que “en concret, esta àrea metropolitana està formada per una població de 330.000 habitants (Alacant) i diversos municipis superiors als 20.000 habitants (Sant Joan, El Campello o Mutxamel) i fins i tot majors de 50.000 habitants (Sant Vicent del Raspeig), el que fa necessari el desenvolupament d’un pla de mobilitat sostenible de caràcter comarcal, com es recomana a la Llei valenciana de Mobilitat Sostenible 6/2011”.

“Fins i tot existeixen propostes de col·lectius com el pla comarcal de mobilitat sostenible elaborat per Alacant en Bici, Plinthus i el col·lectiu per la recuperació de les Torres de l’Horta, una iniciativa que permetria connectar a peu o en bicicleta Alacant amb Sant Joan, Mutxamel i El Campello per una ruta directa i amb garanties de seguretat, el que demostra que hi ha possibilitat de posar ja en marxa mesures concretes”, ha ressaltat.

En este sentit, el diputat de Compromís ha assegurat que “la implantació d’este pla de mobilitat suposa una oportunitat per generar turisme de qualitat lligat al patrimoni natural i cultural, fomentar el coneixement de la nostra història, vertebrar la mobilitat metropolitana a través dels transports alternatius i el foment de l’esport entre la ciutadania, però el Consell prefereix ignorar este tipus de propostes”.

“Tanmateix des de Compromís seguirem treballant pel que considerem que és un element fonamental per garantir un futur sostenible per als nostres municipis”, ha conclòs Juan Ponce.

Compromís per Alacant

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa