Diari La Veu del País Valencià
Davant el comunicat de compromís per Banyeres, l’equip de govern d’este ajuntament es manifesta
Davant del comunicat del grup Bloc Compromís de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola referent als motius pels quals no van aprovar els pressupostos de 2014, l’equip de govern d’este ajuntament vol manifestar el següent:

Tots els regidors de l’Ajuntament de Banyeres perceben indemnitzacions per assistències a plens i comissions informatives.

Estes indemnitzacions estan detallades i quantificades en les bases d’execució dels pressupostos de cada any.

No hi ha cap partida oculta ni camuflada en el pressupost, com no podria ser d’una altra forma, ja que precisament estes indemnitzacions a més de constar en les bases d’execució del pressupost tenen una partida independent i específica en el capítol de gastos.

Les indemnitzacions que es perceben es declaren en els terminis reglamentaris amb les seues corresponents retencions per IRPF, i estan exemptes de la cotització a la seguretat social segons la normativa vigent, ja que no hi ha cap càrrec públic alliberat en l’actual corporació, ni tan sols a temps parcial.

La suma total d’indemnitzacions que perceben tots els membres de l’actual corporació és de 90.000 € anuals, que són un 22,63% inferiors al total de retribucions que cobrava l’última corporació governada en coalició per socialistes i Bloc.
L’estalvi per a les arques municipals des de 2007 que està governant el grup popular és de 22.000 € anuals amb relació a l’anterior corporació.

En cap moment, ni en campanya electoral ni posteriorment, el grup popular ha manifestat que no es percebrien retribucions per assistències a plens i comissions.

El grup Bloc Compromís davant de la seua falta d’iniciatives per a millorar el pressupost municipal, el seu únic “treball” ha consistit a enviar un comunicat incoherent que ratlla en l’absurd quan parlen de “ocultació” i de “trampes”, ja que des de juny del 2011, fa quasi tres anys, els regidors del Bloc Compromís estan cobrant les mateixes indemnitzacions que ells mateixos estan qüestionant, sense que en cap moment hagen manifestat que són incompatibles amb els sous que ells perceben per altres activitats que realitzen, si és el cas, com a empleats públics, ni tampoc hagen expressat intenció alguna de renunciar a cobrar-les.

En segon lloc qüestionen les comissions de govern “a porta tancada” quan és el que establix la normativa vigent, i una vegada més hem de recordar-los al grup Bloc Compromís, ja que pareix que no ho entenen o no ho volen entendre, que la sentència del TS del 26 de setembre del 2013 respecte del caràcter públic d’estes sessions és únicament quan en comissió de govern es tracten assumptes delegats del ple, cas que inclús no s’ha donat en el nostre municipi, i que quan es tracte d’un assumpte d’este tipus se seguiran els tràmits i comunicacions oportunes.

Ajuntament de Banyeres de Mariola

Comparteix

Icona de pantalla completa