Diari La Veu del País Valencià
Joan Antoni Carrasquer, nou cronista oficial de la ciutat de Sueca
La corporació municipal de l’Ajuntament de Sueca va acordar ahir, en sessió plenària, per unanimitat, anomenar cronista oficial de la ciutat al bibliotecari municipal, Joan Antoni Carrasquer Artal. Per a tal nomenament es va constituir una comissió, formada per tots els grups municipals, amb l’objectiu d’estudiar les possibles candidatures. Va ser el passat 30 de gener quan es va decidir per consens que Carrasquer era la persona idònia pel seu destacat treball d’estudi, investigació i difusió de tot allò relacionat amb el nostre municipi. Des del consistori “estem convençuts que Toni Carrasquer és la persona adequada per a desenvolupar este càrrec. És un enamorat del seu poble, de Sueca; de fet, ha estat exercint de forma oficiosa de cronista”.

El càrrec de cronista oficial tindrà un caràcter honorífic i no lucratiu, i les seues funcions principals seran la investigació i defensa dels valors històrics, culturals i artístics del municipi de Sueca, procurant la seua publicació i divulgació, així com l’assessorament en estes matèries a l’Ajuntament i a altres organismes que així ho requerisquen.

Joan Antoni Carrasquer Artal és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat Literària de València. En l’actualitat dirigix la Biblioteca Pública Municipal de Sueca, des de juny de 1990. A més, és el bibliotecari encarregat de la Biblioteca Suecana-Centre de Documentació Local des de la seua creació, l’any 1988; supervisor de la Biblioteca de la Sala de Regidors de l’Ajuntament de Sueca, des de 1998; i director de la Casa Joan Fuster, des del 4 d’abril de 2011. En el seu currículum destaca també la publicació de nombroses obres, com ara el Diccionari suecà de frases fetes i locucions populars, Bibliografia de Josep Bernat i Baldoví, Entre el rècord i l’oblit. Diccionari biogràfic de personatges històrics suecans, Apunts per a una història de la cultura a Sueca i Endevinalles i jocs de paraules que algun dia vaig escortar als meus majors, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa