Diari La Veu del País Valencià
València – Pujada del rebut de l’aigua
Compromís vota en contra de la pujada del rebut de l’aigua .
-La regidora de Compromís Pilar Soriano ha avançat que votarà en contra de l’augment de la tarifa de l’aigua previst per a l’any que ve en el Consell d’Administració d’EMIVASA que se celebra hui.
-Soriano afirma que “es congelen moltes dels conceptes del rebut de l’aigua respecte a l’any passat, però continua pujant la Tarifa de conservació i manteniment integral de comptadors, que augmenta un 5%. En un moment de crisi econòmica en què, a més, es preveu que l’IPC a final d’any siga negatiu, hauríem de rebaixar la pressió sobre la ciutadania en aspectes bàsics com són el consum d’aigua”.
El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de València vota hui en contra de la pujada del rebut de l’aigua per a l’any que ve. La regidora Pilar Soriano ha avançat que emetrà el seu vot negatiu en el Consell d’Administració d’EMIVASA que se celebra hui, perquè “continua carregant-se a les esquenes de la ciutadania l’ànsia recaptadora d’Aguas de Valencia i de l’Ajuntament, quan precisament en un moment de crisi econòmica com l’actual caldria abaratir el rebut de serveis bàsics com el subministrament d’aigua. I més encara tenint en compte que a final d’any es preveu que l’IPC siga negatiu”. De fet, en els últims mesos l’IPC ha mostrat la seua tendència negativa: -0’3% en juliol, -0’5% en agost, i -0’2% en setembre.

Segons es contempla en l’informe que hui es vota al Consell d’Administració d’EMIVASA, es queden congelades respecte a l’any passat els conceptes de quota de servei, de consum i els agrupats sota la denominació d’“altres tarifes”, però per contra, continua augmentant la tarifa de conservació i manteniment integral de comptadors, que repercuteix en uns guanys esperats de vora milió i mig d’euros per a EMIVASA en l’exercici pròxim. Este augment s’aplica tant als comptadors en lloguer com als que són propietat dels consumidors, i respon al pla quinquennal aprovat l’any 2010. Sobre este assumpte, Pilar Soriano afirma: “estem pagant ara els despropòsits d’un equip de govern que fa quatre anys, ja en plena crisi, aprovà una previsió d’augment constant del rebut de l’aigua durant 5 anys. Una manera d’assegurar-li beneficis a l’empresa privada, ja que, de fet, els guanys que EMIVASA –participada en un 80% per Aguas de Valencia- preveu per a l’any que ve (1.364.063€) coincideix plenament amb el benefici que aporta la tarifa de comptadors (1.363.766€)”.

Per estos motius, conclou la regidora, Compromís es mostra contrària a la proposta de Tarifes d’aigua per al 2015, i conseqüentment, votarà en contra de la pujada del rebut per a l’any que ve.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa