Diari La Veu del País Valencià
L’abandó escolar al País Valencià descendeix 2,3 punts en els últims dos anys
EFE / País Valencià

La taxa d’abandó escolar prematur al País Valencià ha descendit en els dos últims anys en 2,3 punts, ja que en el curs 2010-11 se situava en el 29,2% i actualment està en el 26,9%, ha informat la Generalitat en un comunicat.

La consellera d’Educació, María José Catalá, ha afirmat que el Consell treballa per a frenar el fracàs escolar al País Valencià i “tot i que el descens de més de dos punts és positiu, l’objectiu del seu departament és aconseguir els 15 punts en 2020”.

“Aquest descens consecutiu es deu a l’engegada del Pla de Xoc contra el Fracàs Escolar, que contempla una trentena de mesures reals aplicades als tres pilars de la comunitat educativa: famílies, docents i alumnes”, ha explicat Català.

Entre altres mesures, ha destacat l’engegada dels contractes programa el passat curs per a la millora del rendiment acadèmic dels alumnes i del mateix centre o el diagnòstic precoç de les disfuncions en l’aprenentatge.

El Pla de Xoc contra el Fracàs Escolar també conté altres pautes com la millora de les relacions entre la família i el centre en les etapes més crítiques, els itineraris personalitzats per a aquells alumnes amb risc de patir fracàs escolar, l’estimulació primerenca i l’autonomia dels centres.

A més, el nou pla de formació del professorat, que permet una major independència als centres per a dissenyar els seus itineraris formatius i l’engegada del plurilingüisme constitueixen dues apostes clau per a millorar el rendiment acadèmic dels estudiants i la qualitat del sistema educatiu valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa