Diari La Veu del País Valencià
Curs de preparació per a actuar davant possibles emergències a Tavernes
Tavernes realitza un curs de preparació per a actuar davant possibles emergències i situacions de risc

L’Ajuntament de Tavernes, des de la Regidoria de Patrimoni, ha organitzat un curs de formació en matèria d’emergències i protecció Civil dirigit als agents de la Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil i bombers.

Amb este curs es pretén donar coneixements addicionals als diferents col·lectius que actuen davant situacions d’emergència per a poder atendre les possibles situacions produïdes per catàstrofes naturals en la ciutat de Tavernes, com ara els incendis reiterats que es van produir l’any passat en la zona del mur de defensa, i que van motivar que la Regidoria de Patrimoni adquirira un canó d’aigua portàtil per a fer la primera actuació de la manera més ràpida i efectiva possible.

El curs de preparació s’ha celebrat esta setmana, dirigit especialment als agents de Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil i bombers, de manera que, en cas de catàstrofes o situacions d’emergència, com per exemple els incendis en la muntanya, s’activen eficientment les mesures de protecció amb la màxima coordinació i celeritat.

El regidor de Patrimoni, Víctor Borràs, ha indicat que “defensar i protegir el patrimoni natural del terme municipal és una obligació ineludible per al nostre Ajuntament, com ho es també la protecció als veïns i les seues vivendes. En este cas, els canons d’aigua són la solució que he considerat més apropiada per a atendre la demanda social de defensa de les vivendes més prop de la muntanya, així com la protecció de la muntanya mateixa, a més de ser una acció que respecta al màxim el medi ambient. La formació contínua als professionals, juntament amb els mitjans físics de què disposem, farà que, en cas d’haver d’intervindre en d’emergències, les intervencions tinguen la màxima efectivitat possible.”
El mur de defensa és una zona que ha patit diversos incendis que han posat en perill tant la muntanya de les Creus com les cases més pròximes a la muntanya. Amb el curs especial fet esta setmana, i amb els canons portàtils, que projecten cada un 200 litres d’aigua per minut, augmentarà l’eficàcia de les accions de resposta davant possibles emergències. Estos canons són mitjans de defensa contra el foc, no d’atac, i permetran defensar persones, béns i massa forestal.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa