Diari La Veu del País Valencià
Algemesí – Irregularitats del polivalent
L’EQUIP DE GOVERN NO ACLARÍS LES IRREGULARITATS DEL POLIVALENT

CEDIR LA SALA POLIVALENT SENSE EXIGIR LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA POSA

Una vegada més l’equip de govern popular el·labora una cortina de fum per eludir les seues responsabilitats i desentendre’s de dos temes molt greus. El comunicat que han enviat contestant a la nota de premsa de M+S ALGEMESÍ sobre la seguretat dels actes que altres associacions o institucions celebren al Polivalent ens dóna realment la raó.

En cap moment fem referència als actes que organitza el propi ajuntament. Nosaltres fem referència als que no organitza l’Ajuntament, sinó associacions que evidentment no poden aportar ambulàncies medicalitzades, vigilància, ni protecció civil. Tampoc fem referència a les mesures d’emergència passives que té un centre d’última generació inaugurat fa any i mig. Sabem i som conscients que són les que marca la llei. No posem en qüestió eixos aspectes.

Però ha de saber la ciutadania que qualsevol organitzador d’una activitat que es realitze a laSala Polivalent, per tenir un aforament superior a 500, ha d’aportar una sèrie de documentació i complir una sèrie de requisits que no s’han d’acomplir, per exemple, al Teatre Municipal que té un aforament inferior a 500 persones.

Les seuesordenances reguladores són clares. A l’ article 5.3 indiquen que,en funció de la normativa vigent, s’ha aportar una memòria que identifique el promotor i on s’indique la distribució dels espais i els corredors i corredors de seguretat, un precontracte d’assegurança de responsabilitat civil i un pla d’emergència i seguretat. Això, amb independència que es cobre o no la taxa, que és un altre tema.

De cada acte que una associació o entitat local –no pròpiament l’ajuntament- realitza allí, el departament d’Urbanisme deuria tenir constància d’eixos documents. I no en té. Sols existeix un únic expedient, el de l’empresa que montà allí el sopar de cap d’any i que sí que pagà el que pertocava. De la resta d’actes no hi ha cap tipus documentació ni existeix cap expedient.

I no hi ha res perquè la cessió i ús del Polivalent és un tema que gestionen directament els polítics populars que juguen a ser tècnics. No existeixen acords de la Junta de Govern cedint la Sala Polivalent, ni bonificant el seu ús d’acord amb les ordenances fiscal. La seua cessió es realitza al marge del procediment administratiu establert pel propi equip de govern sense intervenció dels tècnics que deurien vigilar i supervisar totes aquestes qüestions.

No ens preocupa tant ni el perjudici econòmic que s’està causant a la hisenda local –que també-, ni el fet que no s’estiga complint una normativa, sinó el fet que els responsables de les associacions que utilitzen la Sala i no aporten eixa documentació estan assumint, sense saber-ho, una gran responsabilitat que en cas de passar algun incident no sabem on podria parar.

M+S ALGEMESÍ no desitja que no s’utilitze la Sala. Tot el contrari volem que s’utilitze quan més millor. Ni tampoc volem que se’ls cobre eixe desgavell als usuaris.De fet en abril presentàrem una moció per afavorir i abaratir l’ús. Volem que qui l’utilitze no assumisca, sense saber-ho, les responsabilitats que està adquirint per no fer-se bé les coses. I és que els beneficiaris d’aquestes cessions “a dit” podrien convertir-se en els grans perjudicats si passara algun incident. No es tracta sols que s’estiga posant en perill la seguretat dels assistents, sinó que es posa també en perill la seguretat jurídica i civil dels organitzadors. I el culpable de tot això és l’equip de govern. L’ajuntamentté una responsabilitat “in vigilando” que no pot eludir.

Es vulga o no el centre Polivalent resulta un monstre per a gestionar. A més de no haver recaptat cap euro dels 27.000 previstos en el primer mig any, la cessió de la Sala Polivalent és molt complexa a nivell administratiu i jurídic i no es pot fer simplement amb un consentiment verbal del Sr Alcalde tal i com s’està fent. Això és un despropòsit.

La desqualificació ad homine de qui adverteix del problema existent, tal i com han fet, era la resposta que esperàvem, però no ens importa ni afecta. Queda clar que l’equip de govern no vetlla pels interessos econòmics ni d’altre tipus dels ciutadans i per tant posarem aquests greus fets en coneixement d’aquells que puguen exigir-los i depurar responsabilitats si no rectifiquen immediatament.

Comparteix

Icona de pantalla completa