Diari La Veu del País Valencià
Una empresa busca joves per formar-se i treballar a Alemanya
L’Àgora va acollir una xarrada informativa sobre 24 places ofertades per a formació dual.

L’Àgora va ser escenari el dilluns d’una presentació del procés de selecció que està portant a terme l’empresa espanyols Globalworking, que consisteix a incorporar a joves al programa de formació professional tècnica dual (estudi + treball remunerat) que impulsa la multinacional alemanya Heinrick Schmid, dedicada al manteniment i reformes integrals i que compta amb més de 4.000 treballadors a diferents països europeus.

El procés de selecció i formació s’inscriu dins el programa Job of my Life d’Alemanya, gestionat per l’organisme nacional d’ocupació d’aquest estat (ZAV), i busca la incorporació de 24 joves espanyols de tota la província d’Alacant a un programa d’entre 2 i 3 anys de duració per tal d’especialitzar-se en la professió de Tècnics Superiors en Pintura/Envernissat. Els requisits: tindre entre 18 i 32 anys, nacionalitat europea, residència a la província d’Alacant, i títol d’ESO, Batxillerat o FP. Poden presentar-se persones de qualsevol dels dos sexes, i no es requereix el coneixement d’alemany o anglés.

Dilluns l’Àgora va acollir la presentació i al llarg de les darreres setmanes des de l’Agència de Desenvolupament Local s’ha realitzat una primera preselecció de candidats. Aquells que passaren aquesta preselecció acudiran a una selecció final entre els dies 11 i 13 de febrer a Alacant. Si superen aquesta selecció, accediran a la formació remunerada a la ciutat alemanya de Nürtingenen, a l’estat de Baden-Wurttemberg, prop de Stuttgart. Cal indicar que encara està obert el procés, de forma que els interessats poden accedir a la selecció simplement inscrivint-se a l’ADL (a la pròpia Àgora) o a www.globalworking.net

A la presentació van assistir aproximadament vuitanta joves de les nostres comarques. El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia indica al respecte que “aquesta iniciativa ens provoca un doble sentiment, perquè per una banda creiem que és una bona mostra de la realitat socioeconòmica que vivim, ja que les administracions hem de prendre bona davant el fet que tants joves estiguen disposats a emigrar per aconseguir una feina d’aquestes característiques. Però per altra banda, ens congratularia que molts joves de les nostres comarques puguen avançar en el procés i accedir a una experiència laboral i vital d’aquestes característiques. Desitgem molta sort als xics i xiques que s’han presentat en aquesta aventura, i esperem que el treball que estem fent des de la Regidoria de la mà dels emprenedors i els empresaris per a revertir l’actual situació done els seus fruits i en breu puguem portar a terme processos d’aquestes característiques per a empreses del nostre entorn comarcal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa