Diari La Veu del País Valencià
Sueca, referent del millor billar europeu
El Club Billar Sueca serà l’amfitrió de la fase de qualificació del Campionat d’Europa per equips en la modalitat jocs de sèrie

Les instal·lacions del Club Billar Sueca, recentment proclamat, per segon any consecutiu, campió d’Espanya per equips en la modalitat de jocs de sèrie, acolliran el pròxim cap de setmana el Campionat d’Europa en esta modalitat. “El Campionat d’Europa és una competició oficial organitzada per la Confederació Europea de Billar, en la qual participen els equips més importants i prestigiosos del continent. És un campionat en què l’accés està restringit als equips que, per mèrits propis, han sigut els millors dels seus respectius països durant la temporada passada (campions, subcampions), no permetent-se, per tant, la participació directa de qualsevol equip que ho desitge”, va explicar el director esportiu del Campionat, Juanjo Miragall, en la roda de premsa que va oferir el Club per a presentar esta importantíssima competició que acollirà Sueca els pròxims dies 1 i 2 de febrer.

El Campionat enfrontarà a tretze equips d’Espanya, França, República Txeca, Suïssa, Holanda i Dinamarca, enquadrats en tres grups de quatre equips cada u, que es disputaran passar a la final que se celebrarà en el mes d’abril en la República Txeca. Les instal·lacions del Club Billar Sueca acolliran la fase de qualificació d’un d’eixos tres grups, en concret el format pels equips: Oissel i Soissons, ambdós francesos; Anag Youth Team, de la República Txeca; i el Club Billar Sueca, com a Campió d’Espanya en els últims dos anys.

A la roda de premsa de presentació del Campionat, van assistir també l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora d’Esports, Teresa Ribes; el president de la Federació Valenciana de Billar, Antonio Ortiz; i el jugador i president del Club Billar Sueca, Raül Cuenca; a més d’altres membres del Club. Durant l’acte es va aprofitar també per a presentar oficialment el nou equipatge del Club Billar Sueca en competicions europees.

“Estem molt il·lusionats davant de l’organització d’este Campionat i per tota la temporada que estem realitzant perquè, per primera vegada en la història, el Club Billar Sueca participarà en un torneig internacional. Estem ací per mèrits propis, som campions d’Espanya. Estem fent història perquè el nostre municipi es va a convertir en el centre neuràlgic, en el referent del billar a nivell nacional i internacional”, va afirmar Cuenca. El president del Club Billar Sueca va finalitzar la seua intervenció confiant en les possibilitats de l’equip, format pel propi Cuenca, Mata “i reforçat amb el fitxatge de Christiani”; va agrair, molt especialment, el suport de l’Ajuntament de Sueca, la Regidoria d’Esports i tots els comerços que han prestat la seua col·laboració; i va invitar a tot el municipi a què acudisca a presenciar les partides i a donar suport a l’equip.

Per la seua banda, la regidora d’Esports, Tere Ribes, es va mostrar encantada “per estar ací de nou, presentant un esdeveniment importantíssim realitzat pel Club Billar Sueca, un gran equip de gent entregada, amb la qual dóna gust treballar. Vos desitge tota la sort del món i confie en vore-vos en la fase final del Campionat en el mes d’abril. M’agradaria animar també als ciutadans perquè acudisquen a les partides i disfruten amb el millor billar”. L’alcalde de Sueca va mostrar la seua “gran satisfacció perquè un municipi com el nostre s’enfronte en un campionat als millors a nivell europeu. No és Madrid ni Barcelona, és Sueca la campiona d’Espanya i qui opta a un títol internacional. Açò és una fita de la qual hem de sentir-nos molt orgullosos”.

El Campionat s’iniciarà el dissabte, a les 10 del matí, amb la primera partida que enfrontarà al Club Billar Sueca contra l’Anag Youth Team.

Comparteix

Icona de pantalla completa