Castelló - Accelerador per a l'Hospital Provincial

19 octubre 2014 01:00h
Enric Nomdedéu
Compromís demana un tercer accelerador per a l'Hospital Provincial
 
El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat que el seu Grup reclamarà en el plenari un tercer accelerador lineal per tractament radioteràpic de pacients oncològics a l'Hopital Provincial.
 
El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “hem presentat una declaració institucional a l'Ajuntament de Castelló per tal que el plenari inste a la Conselleria de Sanitat a adquirir de forma urgent el tercer accelerador lineal per a l’Hospital Provincial de Castelló i fer-se càrrec de la seua instal·lació i manteniment”.

Enric Nomdedéu ha comentat que “el Consorci Hospitalari de Castelló disposa actualment de només dos acceleradors lineals per al tractament radioteràpic de pacients oncològics. Com que un d’aquestos aparells pateix massa a sovint avaries, els pacients es veuen obligats a sofrir les ‘parades’ i els retards que provoquen les habituals reparacions. Això provoca un augment injustificat de les llistes d’espera precisament en malalties on el ràpid tractament pot afectar les possibilitats de curació. De fet, la inoperància del segon accelerador fa més necessari i urgent la seua renovació per evitar-ne els perjudicis tant a nivell laboral com pel que fa als pacients i usuaris del mateix”.

El regidor de Compromís ha recordat que “per nombre d’habitants, a l'Hospital Provincial li pertoca tindre tres d’aquests aparells de radioteràpia per donar una atenció adequada, ja que segons Sanitat el recomanable és tindre un per cada 200.000 habitants i solament tenim dos en una província de 600.000 habitants”.

Finalment, Enric Nomedéu ha afegit que “donada la pressió assistencial que suporta el servei de radioteràpia segons les dades del centre, i tenint present que l’Hospital Provincial aspira a ser un referent no només provincial sinó estatal pel que fa al tractament oncològic, des de Compromís considerem que cal prendre mesures per solucionar aquest problema, i açò passaria per adquirir-ne un de nou”.

Compromís per Castelló

photo
 
next