Diari La Veu del País Valencià
Confluència de Verds Esquerra Ecologista i Equo País Valencià
Juan López de Uralde, Enric Morera i Mónica Oltra assistiran al naixement de la formació sorgida de la confluència de Verds Esquerra Ecologista i Equo País Valencià
Aquest dissabte tindrà lloc el congrés de confluència de *Verds Esquerra Ecologista (partit fundador de la coalició *Compromís) i *Equo País *Valencià, del que eixirà una nova formació, en un fenomen polític poc freqüent en l’estat espanyol.
A València ja està tot a punt perquè aquest dissabte es celebre, amb el títol “L’ecologia Política. Un compromís amb la terra i les persones”, el congrés de confluència de les dues formacions ecologistes de referència del País Valencià —la veterana Verds Esquerra Ecologista i la més recent però efervescent Equo del País Valencià— en una nova organització autònoma que sumeix els valors d’ambdues.

Al congrés, que tindrà lloc aquest dissabte en l’edifici Octubre, Centre de Cultura Contemporània a partir de les 10:30 hores, ja han confirmat la seua assistència com convidades les portaveus de Equo, Juan López de Uralde i Carolina López; el diputat en el Congrés dels Diputats per Compromís-Equo, Joan Baldoví; el futur eurodiputat de Equo, Florent Marcellesi; el portaveu del grup municipal de Compromís en l’Ajuntament de València, Joan Ribó; o els diputats de Compromís en Les Corts Enric Morera i Mónica Oltra; entre altres.

També s’espera l’assistència de l’alcalde de Villena, Patxi Esquembre, el primer alcalde verd d’un municipi de població significativa en l’estat espanyol, que acudirà acompanyat d’una delegació dels Verds de Villena. “La seua presència ens alegra especialment, atès que fins ara el moviment verd sempre havia estat notícia per la seua divisió i tendència a la disgregació; tendència que esperem canvie amb l’esforç que estem fent per a unir a les organitzacions que estan en l’àmbit de l’ecologia política”, destaquen des de les executives de Verds EE i Equo PV.

El procés de confluència, assenyalen a més des d’ambdues organitzacions, “està possibilitant que persones amb aquesta sensibilitat s’estiguen acostant amb més decisió a la nova organització pel que representa d’integració del moviment verd. És una esperança per a tots els ecologistes veure que estem formant un gran partit verd, que treballa per la superació del sistema i deixa arrere les limitacions històriques del moviment en el nostre territori”.

Més nombrosos i més forts en Compromís

Prova d’açò és el fet que amb la confluència, l’organització resultant, que mantindrà la posició de Verds Esquerra Ecologista dins de Compromís com partit fundador, veurà automàticament duplicat el seu nombre d’afiliats i simpatitzants —”un nombre que esperem vaja en augment conforme la ciutadania tinga coneixement del pas que anem a donar”—, reforçant la seua posició dins de la coalició.

Com a dada curiosa, està previst que, a la llarga llista de convidats i al centenar de participants ja inscrits al congrés, s’unisquen dos professors de la Universidad Carlos III de Madrid i de la New York University, que es troben realitzant un estudi sobre l’escenari polític ecologista en l’estat espanyol i han sol·licitat permís per a accedir a les entreteles d’un esdeveniment que ha de marcar un abans i un després en l’escenari polític valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa