Diari La Veu del País Valencià
València – Agència Municipal de la Bicicleta
Joan Ribó (Compromís): “Ni un dia més sense una Agència Municipal de la Bicicleta”
-Compromís torna a reclamar de nou la posada en marxa d’una Agència Municipal de la Bicicleta, compromesa pel govern municipal l’any 2011, sense que se n’haja fet res al respecte.
-El portaveu del Grup Municipal a l’Ajuntament de València, que ja va exigir la seua posada en marxa al maig passat, insisteix en la necessitat d’un Pla Director de la Bici, que incloga l’Agència municipal per a planificar el desenvolupament d’este mitjà de transport, així com la creació d’un fòrum compartit amb tots els agents socials implicats.
Compromís reclama la posada en marxa immediata d’una Agència Municipal de la Bicicleta, tal i com reclamen les entitats agrupades en el Fòrum Valencià de la Bicicleta, i com ja va demanar el portaveu del Grup Municipal al mes de maig passat. Joan Ribó considera “inadmissible que des de l’any 2011 el PP aprovara la creació d’este organisme, i que el regidor de Circulació i Transports encara no haja tingut ni un minut per a impulsar-lo. Eixe és el veritable interès que té el PP per l’ús de la bici”.

Davant d’esta situació, Ribó proposa l’aprovació d’un Pla Director de la Bici on s’incloga l’Agència Municipal de la Bicicleta, que s’encarregue de planificar el desenvolupament de l’ús d’este mitjà de transport, que avalue i actue per a millorar la qualitat i connexió de la xarxa de vies ciclistes i cicle-carrers, no només a la ciutat, sinó a tota l’àrea metropolitana; que es pose mans a l’obra en la seguretat dels usuaris i garantisca un bon servei de bicicleta pública, a més de fer una planificació transversal de les polítiques urbanístiques per a tindre en compte este mitjà.

El portaveu de Compromís proposa que la mateixa Agència Municipal incloga una Taula de la Bicicleta: un fòrum on s’apleguen tots els agents socials implicats: “la participació és la clau perquè tot açò siga una realitat i perquè hi haja una implicació creixent de la ciutadania en l’ús de la bici, i és precisament allò que més al·lèrgia li causa al PP en el govern local”.

Tal i com afirma Joan Ribó: “així li ho hem estat exigint al govern municipal a través de les nostres mocions i així li ho tornem a repetir. És incomprensible que València incomplisca no només les seues pròpies decisions aprovades en ple, sinó també normes com la Llei Valenciana de Mobilitat, que encomana a les administracions locals impulsar l’ús de la bicicleta i fer plans de mobilitat específics com ara en grans complexos administratius”. Ribó ha posat l’exemple del complex Nou d’Octubre de la Generalitat, que acull cada dia milers de treballadors, sense que Ajuntament i Generalitat hagen fet el mínim esforç per a dur a terme un pla especial que fomente este transport.

MOCIÓ DEL GM COMPROMÍS PER A LA CREACIÓ DE L’AGÈNCIA MUNICIPAL DE LA BICICLETA (6 DE MAIG DE 2014) : http://compromispervalencia.org/files/2014/05/CREACIÓ-AGÈNCIA-MUNICIPAL-DE-LA-BICICLETA.pdf

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa