Diari La Veu del País Valencià
El Consell convida la RACV i Lo Rat Penat a la comissió que pactarà la definició del valencià
RedactaVeu / País Valencià

La secretària de Política Lingüística del PSPV, Carmelina Pla, ha criticat una vegada més que el PP “continue amb el seu embolic amb el valencià” quan, segons ha recordat, “no pot haver cap dubte en aquest tema, ja que el criteri oficial el marca l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i està molt clar”. D’aquesta manera s’ha referit a la intenció del Consell de convidar la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i Lo Rat Penat a la comissió que pactarà amb la Reial Acadèmia Espanyola la definició del valencià.

Per a Carmelina Pla, “aquesta polèmica artificial”, que va crear el PP en presentar una Proposició no de Llei sobre l’origen del valencià, “no té cap sentit i solament té com a objectiu llançar contínues cortines de fum per a tapar les vergonyes del seu partit”. De fet, la responsable socialista ha recordat que el PP “no sap com posar fi a l’embolic que ells mateixos van crear” i ha advertit que “el que han de fer és parar els peus als radicals i seguir els criteris de l’AVL, que és l’únic òrgan competent en aquesta matèria”.

Per tot açò, Pla ha criticat que “el PP va intentar utilitzar com sempre els seus vells fantasmes del passat per a desviar l’atenció en un determinat moment, i ara segueixen enredats en una polèmica que no saben com tancar”. Davant d’açò, ha demanat als dirigents populars que “deixen de buscar enfrontaments innecessaris i acaten el pronunciament de l’ens normatiu encarregat d’aquests temes perquè, el contrari, és insultar les nostres institucions i els nostres acadèmics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa