Diari La Veu del País Valencià
Subministrament elèctric a Llíria
LES DENUNCIES DE COMPROMÍS I VEÏNS FAN RECTIFICAR A L’EMPRESA DE SUBMINISTRAMENT ELECTRIC A LLÍRIA

-Garcia: ”L’empresa actuava com a jutge i part, sense donar opció als titulars del servei a comprovar la veracitat dels fets que se’ls comunica”.
-Mentre el PP vota en contra de defensar els veïns de Llíria, el Servei Territorial d’Energia dona la raó alsusuarisafectats.El portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, va denunciar el darrer mes d’abril, comIberdrola estavaposant denuncies i feiainspeccionssense estar presentselstitularsdelscomptadors de manera arbitrària.

La denuncia de la Coalició va estar motivada davant les queixes d’alguns veïns de Llíria que havien rebut comunicats per part de l’empresa subministradora d’energia Elèctrica Iberdrola Distribución, en les que se’ls notifica que als seus comptadors de la vivenda s’hafet una inspecció i s’ha detectat una manipulació d’este aparell. Inspecció que s’ha realitzat sense haver notificat a l’interessat que s’anava a fer i sense que en el moment de fer efectiva la mateixa estiguera present el titular del comptador per verificar i comprovar la veracitat del que Iberdrola comunica.

Segons Garcia, de forma genèrica, s’està aplicant en molts casos el que estableix l’article 87 del RD 1955/2000, on s’imposa una sanció equivalent a la potència mínima contractada durant un any a raó de 6 hores dia. Suposant unes quantitats que oscil·len el mil euros.

En este cas, l’empresa està convertint-se en jutge i part, ja que no deixa que el veí i client puga acreditar fefaentment que s’ha produït una manipulació o un incorrecte funcionament del comptador, sent este últim cas un anormal funcionament de l’equip no imputable a l’usuari. I tot cas se li deuria de cobrar el que realment s’ha deixat de facturar i no imposar-li una sanció.

Ara, després de mig any, el Servei territorial d’Energia ha dictaminat en contra de la companyia i el seu abús de poder, dictant una resolució on obliga a fer una devolució de 990 euros a un consumidor de la localitat afectat per esta pràctica abusiva. Una reclamació que ha estat tramitada pels serveis de la OMIC de Llíria i amb la qual s’ha aconseguit la devolució dels diners irregularment cobrats.

Garcia recorda que el PP va votar en contra de reprovar i reclamar a l’empresa que no fera estes practiques abusives i, que en tot cas, si cal fer una inspecció, s’avisara al titular per poder estar present en la comprovació del comptador.Ara, el temps dóna la raó a Compromís i als usuaris mitjançant una resolució que deixaclar que este tipus d’actuacions no es poden realitzar.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa