Diari La Veu del País Valencià
Algemesí – Tota la ciutadania, part del projecte
Algemesí al Debat convida a tota la ciutadania a ser part del projecte

La plataforma incita a fer d’aquesta associació un projecte per al poble i del poble, emfatitzant en el seu caràcter participatiu i apartidista.

El dissabte 11 d’octubre va ser una cita clau per al futur d’aquesta iniciativa que ja compta amb poc més d’any i mig de vida. La convocatòria d’una Assemblea oberta a la ciutadania, batejada amb el nom de “Fes Més Per Tu”, començava al mig dia amb la benvinguda d’Albert Sanz i la posterior ponència dels altres membres de la plataforma. La seua intervenció explicava el per què d’aquesta reunió en la Plaça Major d’Algemesí i del sentit de l’eslògan “Fes Més Per Tu” que implicava a la ciutadania a actuar, a donar un pas endavant perquè “si tu no fas més pels teus interessos, altres faran pels d’ells, siguen o no els mateixos que vosaltres defeneu”.

Albert Sanz donava pas a la paraula de Francesc Teodoro, que explicà amb una perspectiva històrica de la Grècia clàssica el concepte de democràcia, fonamental per a entendre el significat d’Algemesí al Debat.“Ara bé, de res valen les paraules si aquestes estan buides d’actes ja que en aquest cas l’únic que s’està fent és demagògia i no democràcia.”, comentava el jove algemesinenc, que defenia la necessitat de rescatar aquest concepte que ha perdut part del seu valor, caient en l’oblit, l’apatia i desencant d’aquells que tenien el màxim dret d’exercir-lo, és a dir, el poble.

Andrea Durà, per la seua banda, explicava el per què d’Algemesí al Debat front aquest context. Una plataforma que va nàixer de forma apartidista i que emprengué la tasca de lluitar contra la indiferència, per arrelar la importància de participar en la vida política i per intentar sembrar entre la ciutadania l’esperit crític, característica bàsica de tota aquella democràcia saludable. “Algemesí al Debat no naix amb la voluntat d’opinar o de participar en eleccions, perquè sou vostés els que heu d’opinar i participar. “Algemesí al Debat serà en definitiva allò que la ciutadania desitje, un òrgan democràtic dirigit pel poble i per al poble.”, va rematar Andrea.

Per últim, Alexis Lara, emfatitzà en la importància d’aquell dia, “ja heu conegut què és Algemesí al Debat i com ha funcionat fins al moment, és l’hora de que decidim que serà i com funcionarà”. Va aprofitar la seua intervenció per fer un repàs de l’evolució de la plataforma amb els seus èxits i els seus errors, fent repeu en la idea de debat com a confrontació d’idees i la de participació ciutadana, com a garantia de la pluralitat i neutralitat de qualsevol associació que vulga aspirar a ser un projecte comú de tot un poble. “Algemesí al Debat ha d’actuar com un lobby ciutadà, un grup de pressió que decidisca quins són els temes que més li preocupen i traslladar aquestes inquietuds al poder polític o al govern.” Afegia, “no tindria cap sentit que fórem nosaltres els que decidirem debatre sobre un tema, perquè no som una mostra representativa del conjunt de tot el poble”.

Finalment, s’obrí el torn de paraula de la gent que va assistir, que volgué participar de forma activa i que va suggerir diverses idees i propostes. Moltes de les persones també afegiren el seu correu electrònic i telèfon en unes llistes que la plataforma va compartir, assumint que Algemesí al Debat ha de ser un projecte de tot el poble i que ha de funcionar per als interessos del poble.

Comparteix

Icona de pantalla completa