Diari La Veu del País Valencià
PGOU de la Vall de Gallinera
EU preguntarà a la consellera Bonig pel PGOU de la Vall de Gallinera
En el ple de Les Corts de demà, dimecres, el diputat Lluís Torró traslladarà a la consellera Bonig la preocupació d’EUPV pel PGOU de la Vall de Gallinera. “Cal que la conselleria es pronuncie davant la petició d’Acció Ecologista-Agró que va sol·licitar formalment la retirada de la Versió Preliminar del Pla”, explica Torró.
EU, que també ha presentat al·legacions a la Versió Preliminar del PGOU del municipi de la Vall de Gallinera, durà al ple de Les Corts aquesta problemàtica. “Es tracta d’un document que conté unes previsions de creixement demogràfic que no estan sustentades en cap anàlisi seriosa i que donen peu a planejar uns creixements urbans absolutament insostenibles”, afirma el síndic adjunt de la formació, Lluís Torró.
Segons el diputat d’esquerres la Versió Preliminar, com ja ha assenyalat Agró, reprodueix sense a penes modificacions el Concert Previ exposat fa uns anys i que va ser esmenat per la pròpia conselleria. “L’Ajuntament de Vall de Gallinera fa cas omís de les recomanacions dels tècnics de conselleria que rebutjaven l’eixamplament desmesurat dels diferents nuclis urbans que composen el municipi”, assegura Torró. Per a EU, el planejament actual del municipi ja conté suficient sòl urbà per acollir creixements poblacionals. “De fet, en l’actualitat hi ha àrees urbanitzades que no es construeixen a més d’una oferta més que suficient d’habitatges buits”, indica el portaveu.
Finalment des d’EU insisteixen que la solució dels greus problemes de despoblació que afecten a les localitats rurals de l’interior no provindran de la promoció urbanística. Torró insisteix, sobretot, “que cal treballar per una adequada dotació de serveis públics, un canvi radical en la política agrària que permeta a la gent viure de la terra i la posada en valor dels recursos culturals i paisatgístics que promoguen un turisme sostenible”. “Amb escoles mal equipades que pengen del prim fil de les ràtios i problemes com el de proveïment d’aigua que ha patit La Vall durant tot l’estiu i que encara no està totalment resolt, és impossible garantir el futur d’aquestes poblacions”, ha reblat el diputat.

EUPV Marina Alta

Comparteix

Icona de pantalla completa