Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Xàbia sortejarà unes vacances entre els qui ajuden a divulgar la seua marca turística en Fitur
El municipi promocionarà en la principal fira turística del país els seus recursos naturals i una ruta pels riuraus de la comarca

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha detallat avui les novetats i estratègies del seu departament dins de la política promocional i de cara a les pròximes fires. Serà la setmana vinent quan el municipi acudisca a la primera d’elles, FITUR, i com ja ho va fer el passat any, s’integrarà dins del paraigua de la Comunitat Valenciana. Miragall ha explicat que en acudir en bloc, Xàbia està limitat en espai i ha d’acoblar el seu material a les exigències de la imatge corporativa, i per açò, els esforços per diferenciar-se es fan en altres vessants. Així, enguany el primer ganxo que s’utilitzarà serà el mitjà de transport, ja que Xàbia es porta un autobús retolat amb impactants imatges per a transportar a tot el personal que acudisca a treballar a la fira i que a més, donarà voltes per la capital i els voltants de Ifema.

Ja dins del recinte firal es realitzaran dues presentacions, una d’elles a nivell conjunt amb diversos municipis de la comarca per a mostrar el nou circuit de riuraus, recorregut que permet descobrir no solament aquest peculiar element arquitectònic propi, sinó també l’activitat de producció de la pansa, la gastronomia relacionada i la cultura agrícola. En Fitur es presentarà el nou catàleg sobre la ruta dels riuraus i hi haurà una mostra de vestits típics, fotografies i les pròpies panses. Una anotació sobre patrimoni i tradició que es complementarà amb la presència de les representants de Fogueres promocionant la festa i la Nit dels Focs, declarada festa d’Interès Turístic.

L’altra presentació de Xàbia en Fitur serà sobre la gran aposta per les xarxes socials que està fent el departament com a eina per a, aprofitant la immediatesa i les seues possibilitats de renovació contínua, acostar al possible visitant els recursos i valors de Xàbia. De fet, en la fira hi haurà dues hostesses abillades amb samarretes corporatives promocionant el hagstag “xàbia365” i amb el codi bidi que redirecciona a la web de turisme. En aquesta acció es convidarà a tots els assistents a la fira al fet que es fotografien en el mostrador de Xàbia i pengen la foto en alguna xarxa social. A canvi se’ls obsequiarà amb una gorra i participaran en el sorteig d’una estada en la vila.

Una altra novetat són els fullets actualitzats sobre cicloturisme. El departament ha treballat una nova guia que detalla amb 260 quilòmetres de rutes en bicicletes que hi ha senyalitzades en el terme municipal, 10 recorreguts que també estan indicats amb monòlits i en eines per a gps.

A més d’en Fitur, enguany Xàbia estarà en les fires internacionals de Brussel·les i Moscou, i en la de Cocentaina cercant al visitant de proximitat. El regidor ha assenyalat que enguany també es començarà a acudir a un altre tipus de fires més especialitzades en producte, com és la fira de busseig de Madrid, a la qual s’acudirà amb els clubs locals. Miragall està convençut que l’esport del busseig és un filó per a explotar un recurs espectacular com són els fons marins de Xàbia i una bona manera de desestacionalitzar el turisme.

El regidor ha volgut insistir en el treball de promoció en xarxa que s’està realitzant des que l’àrea compta amb l’assessorament d’un comunity manager. S’estan realitzant accions contínues en totes les xarxes socials (com un concurs entre tots els que envien la seua foto de vacances a Xàbia), s’ha obert un blog i en el portal web s’estan incorporant vídeos sobre experiències curioses de visitants, vivències en primera persona d’activitats nàutiques o fins i tot de cuina, mostrant les receptes i com es guisen els plats més típics.

El departament també està preparant un fan trip (viatge de familiarització) per a persones amb blogs o perfils influents.

Comparteix

Icona de pantalla completa