Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Tavernes aprova per unanimitat una baixada d’impostos del 16%
La corporació municipal de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna va consensuar i aprovar per unanimitat una reducció de la taxa de gravamen que passarà del 0,48 al 0,45. La rebaixa respecte al que haurien de pagar enguany els veïns és d’un 16 per cent.

La reducció del gravamen es suma a la rebaixa del 20 per cent dels valors cadastrals que va sol·licitar el govern municipal l’any 2013. Les conseqüències directes per als veïns de la ciutat seran una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles, l’IBI o impost de la contribució, un dels tributs més elevats que es paguen anualment.

En el Ple municipal es va sol·licitar un descans per a tractar de buscar un punt de consens, al qual va accedir l’alcalde, que va convocar els portaveus dels grups municipals, la regidora no adscrita i el regidor d’Economia i Hisenda. El consens unànime dels regidors de la corporació municipal es va produir finalment en una rebaixa del 0,45, i amb la voluntat de continuar abaixant el coeficient fins a arribar tan prop com siga possible al mínim establert per la llei, fixat en el 0,40 per cent.

El regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Tavernes, Víctor Borràs, ha assenyalat que “tan important com la reducció del tipus impositiu de l’IBI al 0,45% és l’aplicació de forma immediata en este mateix exercici 2014. La rebaixa del valor cadastral ha estat una promesa complida que ve d’un procés iniciat a principi de legislatura i que els veïns veuran reflectida en els pròxims rebuts. Esta reducció neutralitza, en part, l’efecte de la revisió cadastral de l’any 2006. Tampoc hem d’oblidar la rebaixa que suposa en l’impost de plusvàlua (IIVTNU) i els efectes reductors en els impostos de la renda i patrimoni”.

Des del govern han informat que no varen actuar abans en la reducció de la taxa de gravamen perquè fins al mes de desembre passat no es va saber si Tavernes era una de les localitats on baixaven els valors cadastrals, cosa que finalment s’ha aconseguit i Tavernes té una rebaixa del 20 per cent dels valors cadastrals.

La rebaixa consensuada en el Ple de l’Ajuntament permetrà una baixada dels impostos als veïns, alhora que tindrà un impacte en el capítol d’ingressos, ja que el consistori ingressarà 700.000 euros menys, amb la qual cosa hi haurà una limitació en el capítol d’inversions i altres despeses. D’altra banda, també desapareixen les pujades anuals que, des de l’any 2006 fins a l’any 2016, preveien una pujada permanent de l’IBI

Comparteix

Icona de pantalla completa