Diari La Veu del País Valencià
Els Festers de Sant Antoni d´Albaida es preparen per a viure la seua festa.
Albaida es prepara per a viure este cap de setmana una de les seues celebracions més tradicionals, la festa religiosa dedicada a Sant Antoni.

El grup de festers i amics que enguany està encarregat d’organitzar la programació ha preparat per al divendres dia 17 de gener la tradicional Cremà de la Foguera. El “Bàrio” tornarà a concentrar a un gran nombre de veïns com cada any, que després de recollir en cercavila a lhome més vell del barri es reuniran per a presenciar a partir de les 19:30 h. el tradicional ritual del foc en lentorn de lermita de Sant Antoni. Posteriorment, cap a les 22:00 h., els festers repartiran el vi i adobat entre els assistents per a sopar. La festa estarà amenitzada pel grup Ecos de Sociedad.

El dissabte dia 18 a partir de les 8.00 h. es realitzarà la missa de campanya, així com la benedicció i recollida dels pans. A continuació xocolatada per a tots els assistents.

A les 12.00h. tindrà lloc la festa en honor a Sant Antoni al carrer Sant Felip Neri, on està prevista la solemne missa en honor al Sant com a acte previ a la benedicció dels animals on els veïns podran passar a la seua mascota per l’aigua baptismal. A la matinada es gaurdirà de la festa amb una discomòbil al carrer Arqueòleg Ballester.

Ja el diumenge dia 19 a les 9:00 h. es podrá assistir a la tradicional pericana que a partir de les 12.00 h. donarà pas a la cavalcada. En finalitzar, començarà el concurs de paelles.

Ajuntament d’Albaida

Comparteix

Icona de pantalla completa