Diari La Veu del País Valencià
JSPV – Nou temps per als joves d’aquest País
José Muñoz (JSPV): “Aquest 9 d’Octubre iniciem un nou temps per als joves d’aquest País”.

-Reivindiquen la reobertura de RTVV, un finançament just, el compliment de la LUEV i la promoció de la cultura valenciana
-Afirmen que el valencianisme es demostra en les institucions, plantant cara a Madrid i defensant la cultura pròpia

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha animat hui a tot el jovent valencià i valencianista, a participar activament en els actes commemoratius que tindran lloc el pròxim dijous durant la celebració del 9 d’Octubre, diada del País Valencià.

José Muñoz, Secretari General de Joves Socialistes, ha assenyalat el 9 d’Octubre d’enguany com a un dia no de només “festa i germanor”, sinó sobretot de “reivindicació cultural i política” davant d’un Govern valencià, ha dit, que “ha tocat fons i abandonat als nostres joves, sense treball ni oportunitats”, amb la qual cosa Muñoz ha reivindicat la ficada en marxa de plans d’ocupació jove per fer front al 58% d’atur jove i “perquè hi torne el talent que ha marxat del país”.

D’altra banda, Muñoz ha denunciat l’absència, per primera vegada en Democràcia, de Ràdio Televisió Valenciana durant la diada del País Valencià, i ha afirmat que “un Govern socialista reobrirà Canal 9 per al 9 d’Octubre del 2015”. En aquest sentit, el líder de Joves Socialistes ha exigit el compliment de la Llei d’Ús i Ensenyament del valencià “en totes les institucions valencianes”, així com una major defensa i difusió de la nostra cultura, música, teatre, literatura i tradicions, hui “maltractada” pel Govern d’Alberto Fabra.

Per a José Muñoz, cal “una segona transició valenciana” al País Valencià, on les i els joves siguen “protagonistes del canvi polític i renovació democràtica” per “retornar la il·lusió a tota una generació maltractada per la retallada de drets i falta d’oportunitats”. Per al Secretari General de Joves Socialistes, la commemoració del 9 d’Octubre cobra hui especial rellevància perquè “el canvi al País Valencià és ja imparable”, sosté el jove socialista, per a qui “enfront d’els qui ens volen deixar sense un present, els joves estem preparats per construir un nou temps i futur per a aquest país”.
Finalment, el jove socialista ha subratllat que “el nostre senyal d’identitat són els nostres valors i el nostre futur”, davant els qui aprofiten aquesta data per “apropiar-se dels símbols que són de tots”, ha dit Muñoz, després de proclamar que “sense joves i sense esquerra, no hi haurà un projecte de progrés per al País Valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa