Diari La Veu del País Valencià
S’amplia l’horari d’atenció sanitària al Poliesportiu d’Acoi
El Centre d’Esports habilita el servei amb Creu Roja i una unitat ATS

El Centre d’Esports ha ampliat l’horari d’atenció sanitària als esportistes que fan ús de les instal·lacions del Poliesportiu Francisco Laporta durant els caps de setmana. A partir de demà mateix, la Creu Roja amplia la seua cobertura al Poliesportiu durant el dissabte de matí, un horari que abans no cobria i del qual s’encarregaven només els Assistents Tècnics Sanitaris.

D’aquesta manera, els ATS prestaran servei entre les 9 i les 14 hores els dissabtes de matí, de 16 a 21 hores els dissabtes de vesprada, i de 9 a 14 hores els diumenges de matí. Per la seua banda, la Creu Roja oferirà cobertura els dissabtes de 9.30 a 14.30 hores pel matí i de 17 a 21 hores de vesprada, mentre que diumenges de matí també prestarà servei de 9.30 a 14.30 hores.

El Centre d’Esports indica que es col·locaran cartells informatius tant de l’espai on es troben els ATS (a l’infermeria del Pavelló B, junt a l’entrada), com del telèfon d’emergències que Creu Roja posa a disposició dels usuaris (647 77 88 70). Respecte al cost d’aquesta cobertura, s’ha acordat amb Creu Roja un preu anual de 21.500 euros (6.000 euros més que en la passada anualitat), mentre que els ATS tenen un cost que s’aproxima als 12.000 euros.

El director del Centre d’Esports Miguel Juan Reig explica que “amb aquesta cobertura podem ampliar mitja hora més cada matí la presència de serveis sanitaris a disposició dels esportistes. Fa uns mesos ja va ampliar la cobertura fins a les 14.30, perquè anteriorment s’acabava el servei a les 14 hores i els últims partits, que poden començar amb una mica de retard, quedaven fora d’aquesta cobertura. La nostra idea és seguir ampliant horaris perquè encara queden algunes activitats fora de cobertura, i ho farem a poc a poc, d’acord amb els recursos que tinguem disponibles. Cal tindre en compte que som pràcticament l’única població que ofereix un servei d’aquestes característiques, perquè aquest aspecte acostuma a estar en mans dels clubs; des de la Regidoria d’Esports considerem que es tracta d’un servei que ha d’oferir-se amb totals garanties per a la seguretat de totes les persones que practiquen esport, per això estem disposats a mantindre’l i ampliar-lo sempre que siga possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa