Diari La Veu del País Valencià
Exigeixen que les obres del tren per la costa comencen el 2014
RedactaVeu / País Valencià

El diputat socialista i responsable de foment en el Congrés dels Diputats, Herick Campos, ha assegurat que l’anunci de l’inici del procés de licitació de la redacció del projecte del tren per la costa és una “licitació en diferit, com el contracte de Bárcenas, ja que fins al 2016 no començaran les obres”. En aquest sentit, ha assenyalat que “sembla que l’objectiu és arribar a les eleccions locals i autonòmiques de maig del 2015 amb l’anunci de les obres” quan, segons ha advertit “el que no volen assumir és que el Govern del PP, amb el silenci còmplice del Consell, acabarà la legislatura i no haurà fet ni un metre d’obra del Tren per la Costa”.

D’aquesta manera, Campos ha volgut recordar que el secretari general del PSPV i també diputat en el Congrés, Ximo Puig, va presentar esmenes als pressupostos generals de 2012 i 2013 “perquè es complira el protocol del tren de la costa signat a l’octubre de 2011 pel Govern i la Generalitat”. No obstant açò, ha criticat que el PP “va votar en contra encara que els socialistes han presentat de nou una Proposició no de Llei per a insistir en aquesta actuació i també perquè s’incloga en la planificació d’explotació d’eixa línia fèrria, la creació d’un servei de Renfe AVE Alacant-Benidorm, així com un nus ferroviari d’ADIF entre la via del Tren de la Costa València-Alacant i la LAV Madrid-Alacant, que permetria serveis de Renfe directes al Nord de l’Estat-Madrid-Benidorm.

Consell i Foment van segellar en 2011 el protocol del Tren de la Costa / EFE

Per tant, Campos ha exigit al PP que “talle el seu silenci còmplice i demane al govern de l’Estat espanyol que escometa aquesta inversió”. No obstant açò, ha lamentat que “ja s’ha demostrat que la prioritat de l’Executiu de Mariano Rajoy no és la Comunitat perquè ha baixat un 57% la inversió, mentre que si s’haguera mantingut el nivell d’inversió de l’últim govern de José Luís Rodríguez Zapatero, que sí que incloïa les obres de l’AVE a València i Alacant, es podria licitar el 2014”.

Comparteix

Icona de pantalla completa