Diari La Veu del País Valencià
Xàbia festeja a Sant Antoni, el patró dels animals
Aquest cap de setmana comença la “Fira i Porrat” i es realitzarà la Cremà del Pi i la primera benedicció de mascotes

El calendari festiu de Xàbia comença aquest mateix cap de setmana amb Sant Antonio Abad, una celebració organitzada per la penya La Burrera i el Centre d’Activitats Eqüestres “El Tiraset”. Els festejos començaran el divendres a la vesprada amb una cercavila de crida a la festa a càrrec de la penya La Burrera i que discorrerà pel Centre Històric i per Duanes.

Ja el dissabte, El Tiraset pren les regnes amb el muntatge del pi monumental en el carrer Sant Antoni que es cremarà a les 20’30 hores en un acte amenitzat amb música. El diumenge, a partir de les 11’30 hores se celebrarà la desfilada de cavalleries que acompanyaran pel casc urbà a la imatge del patró dels animals des de la seua fornícula fins a la plaça Constitució, on sobre les 13 hores s’oferirà una benedicció a totes les mascotes i es repartirà el tradicional panet i l’estampa del patró.

També des d’aquest dissabte dia 11 tots els xiquets i xiquetes podran gaudir de la “fira i porrat” de Sant Antoni, que fins al 2 de febrer omplirà d’atraccions un solar municipal de l’avinguda Palmela. Organitzada per la Penya La Burrera, aquesta fira tindrà en el dia del patró, el divendres 17 de gener, un dia especial amb descomptes en les atraccions i una xocolatada per a tots els xiquets. Aquesta jornada començarà a les 9 hores amb una cercavila pel port i a les 12 hores s’oferirà una missa en la parròquia del Loreto, des d’on partirà una petita processó de la imatge del sant fins al passeig Almirall Bastarreche per a efectuar la benedicció dels animals i compartir un vi d’honor.

Comparteix

Icona de pantalla completa