Diari La Veu del País Valencià
Més de 1.400 persones participaran en la Cavalcada d’Alcoi
Els nous vestits dels Reis i l’Ambaixador, obra d’Alejandro Soler, principal novetat de les desfilades d’enguany

Al voltant de 1.450 persones formaran part de la 129a Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi, que arrencarà diumenge a les 18 hores des del Camí, i tindrà un dels seus moments més emblemàtics amb l’acte de l’Adoració, entre les 20.30 i les 21 hores a la Plaça d’Espanya. Dissabte, a més, els carrers d’Alcoi rebran a partir de les 19 hores i començant des de la Font Redona, la visita de l’Ambaixador Reial proclamant el Ban que anuncia l’arribada dels monarques, una desfilada que comptarà amb vora 400 participants, i que com sempre facilitarà als xiquets i xiquetes d’Alcoi que dipositen a les burretes les seues cartes adreçades a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Cal subratllar que la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi s’iniciarà a El Camí uns minuts abans que edicions anteriors, ja que l’hora prevista d’inici habitual era les 18.30, i s’ha volgut avançar fins a les 18h per a que la desfilada puga arribar uns instants abans del que és habitual a la Plaça per a l’acte de l’Adoració; cal dir que l’augment d’espectadors que s’ha detectat a la Zona Alta als últims anys ha fet prendre aquesta decisió, d’acord amb l’Associació de Sant Jordi. Enguany tornarà a finalitzar a l’inici del carrer Alameda, davant de l’església de Sant Roc, completant un recorregut de 2’4 quilòmetres. Al punt final del recorregut, Ses Majestats entraran a la pròpia església en acció de gràcies davant el Jesuset.

A la Cavalcada participaran al voltant de 1.450 persones, i comptarà amb les tres bandes de música de la ciutat (Corporació Musical La Primitiva, Societat Musical Nova i Unió Musical), dos grups de danses (Carrascal i Sant Jordi) i diversos grups de dolçainers i tabaleters, que voluntàriament se sumen al seguici, a més d’aproximadament 350 patges i desenes d’ajudants i acompanyants de Ses Majestats. Els Reis, com és habitual, repartiran besades entre els xiquets i xiquetes, i distribuiran durant la desfilada més de 3.000 quilos de caramels.

Però sense dubte la principal novetat d’enguany seran els nous vestits dels Reis Mags i de l’Ambaixador Reial, amb dissenys del tristament desaparegut artista Alejandro Soler que s’han enllestit per a l’ocasió. A banda d’aquests vestits, gran part del vestuari de la Cavalcada també ha estat renovat, amb dissenys aportats per l’Associació de Sant Jordi. Tal i com explica el regidor de Festes Jordi Martínez, “per una banda hem volgut donar encara més brillantor a la desfilada amb uns dissenys dels tres Reis Mags i de l’Ambaixador que va preparar Alejandro Soler, amb la garantia estètica que ofereixen les creacions d’aquest gran artista, renovador i impulsor de tota l’estètica de la Cavalcada. A banda, molts dels vestits dels components del seguici es trobaven desgastats i envellits pels anys d’ús, i enguany, amb l’ajuda de l’Associació de Sant Jordi, hem renovat aquest vestuari”.

Diversos departaments de l’Ajuntament treballen aquests dies sense descans per enllestir l’organització d’una nova edició de la Cavalcada més antiga, una desfilada reconeguda com a Bé d’Interés Cultural i com a festivitat d’Interés Turisístic Nacional, i que aspira a ser declarada Patrimoni de la Humanitat junt amb les singulars tradicions que marquen el Nadal alcoià. La promoció exterior que els darrers temps s’ha impulsat des de la Regidoria de Turisme, la creixent projecció que any rere any va aconseguint la festivitat nadalenca alcoiana, així com la coincidència de la celebració en cap de setmana, fa preveure una important afluència de visitants a Alcoi per viure aquesta màgica celebració als carrers del Centre de la ciutat. Atenent a aquesta arribada de visitants, des de la Regidoria de Seguretat i Mobilitat s’ha preparat una cobertura especial per atendre el trànsit, que entre altres mesures contempla indicacions a la autovia A7 amb recomanacions per a l’accés al nucli urbà, prioritzant l’accés nord a la ciutat degut a que a l’entrada sud el trànsit trobarà de vesprada l’Avinguda d’Elx tancada al trànsit, el que pot dificultar la circulació interna d’aquesta àrea.

Cal recordar que, després del lamentable tancament de RTVV, l’Ajuntament ha tancat un acord amb el canal de televisió TV-A per a que la Cavalcada siga retransmesa per més de 40 televisions privades locals i autonòmiques d’arreu de l’Estat espanyol. A més, diversos mitjans televisiu d’àmbit estatal, com Cuatro, Telecinco, Antena 3 i La Sexta, acudiran a la ciutat per a connectar en directe amb la desfilada.

Cal indicar, a més, que diumenge 6 de gener, Dia de Reis, Ses Majestats realitzaran diverses visites a centres residencials d’Alcoi: a les 9 hores visitaran la Residència Geriàtrica Emilio Sala; a les 10 hores visitaran l’Hospital Verge dels Lliris; i finalitzaran la ronda amb una visita, a partir de les 11’30 hores, a la Residència del Preventori Mariola-La Asunción.

Comparteix

Icona de pantalla completa