Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana camins escolars segurs
La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que la moció del seu Grup aprovada fa més d’un any es va acordar coordinara la implantació del camins escolars segurs de forma gradual en tota la ciutat.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha recordat avui que “la moció de Compromís que vam aprovar per unanimitat fa més d’un any demanava que l’Ajuntament, conjuntament amb les AMPAs, la resta dels agents socials i cossos de seguretat de Castelló, estudiara i coordinara la implantació del camins escolars segurs de forma gradual en tota la ciutat”.

Ali Brancal ha explicat que “un any després, s’ha fet amb el CEIP Carles Salvador, un col·legi que portava demanant el tema des de feia deu anys. Tot i que Compromís va demanar que es proposara també al CEIP Censal, ubicat al costat del Carles Salvador, la regidora Albert es va negar a parlar i va dir que ja es faria més endavant”.

La regidora ha anunciat que “Compromís demanarà que des de la regidoria de Cultura es propose a la resta d’escoles de la ciutat. El camí escolar segur és una iniciativa que s’ha portat a terme a diferents poblacions europees i que pretén promoure i facilitar que xiquets i xiquetes vagen a l’escola a peu i de manera autònoma, és a dir, sense l’acompanyament dels adults. Es tracta d’una via i xarxa d’accés preferent a la escola, escollida entre aquells recorreguts més utilitzats per l’alumnat, on s’assegura una alta seguretat i comfortabilitat als vianants”.

Finalment, Ali Brancal ha afegit que “els principals objectius de la iniciativa són la consecució d’un model de mobilitat sostenible i l’assoliment d’una major seguretat als carrers de la nostra ciutat”.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa