Diari La Veu del País Valencià
‘Abusiva’ pressió fiscal a xàtiva
El pspv exigeix una rebaixa de la “abusiva” pressió fiscal de xàtiva que acredita la sindicatura de comptes

Cerdà (PSPV): “si el PP i Rus no retallen els impostos és perquè són incapaços de deixar de balafiar els diners públics a costa d’ofegar als ciutadans”

L’Informe Anual del Síndic de Comptes de la Comunitat Valenciana ha tornat a demostrar que Xàtiva se situa al capdavant de les ciutats amb major pressió fiscal de les ciutats de més de 20.000 habitants en la província de València. Segons l’informe de la Sindicatura la mitjana que paga cada habitant és de 574 euros a l’any, mentre la mitjana de la Comunitat Valenciana és de 539 €/any, la de València ciutat és de 520 €/any, la d’Alzira és de 519 €/any, la d’Alaquàs 425 €/any, la d’Ontinyent 416 €/any i la de Burjassot 362 €/any.

Esta situació, explica el portaveu del PSPV de Xàtiva, Roger Cerdà, “demostra que la majoria de ciutats sí que saben fer més coses amb menys diners, i que el PP i Alfonso Rus s’estan mostrant incapaços a Xàtiva”. Per al líder socialista retallar els impostos “no és sols possible, sinó també és obligatori de cara als ciutadans, per llevar-los el pes de la mala gestió del seu govern municipal”.

Però Cerdà critica que “si Rus i els seus no rebaixen els impostos de l’ajuntament és perquè no volen o perquè no saben deixar de gastar a mans plenes, no saben deixar de balafiar els diners públics a costa d’ofegar als ciutadans i a les empreses”. Per al líder socialista de Xàtiva “és imprescindible començar una nova era, que deixe enrere als catastròfics gestors de les arques públiques, perquè han demostrat que sols saben actuar segons els capricis de l’alcalde i esprement als veïns de la ciutat que en res s’han vist beneficiats”.

Roger Cerdà recorda que el PSPV ha realitzat propostes com rebaixar en un 10% l’Impost sobre Bens Immobles (IBI), perquè precisament este també és un dels que més abusa el govern del PP de Rus. Explica el regidor que en el mateix informe del Síndic de Comptes es mostra que a Xàtiva es paga de contribució una mitjana de 326 €/habitant, a Gandia 318 €/hab., a Alcoi 267 €/hab., a València 245 €/hab., a Ontinyent 214 €/hab. i a Burjassot 191 €/hab.

Per al líder del PSPV “la millora en la gestió dels diners públics és possible i necessària, però sols la podrà fer un govern progressista”. Roger Cerdà aposta per un canvi de govern “per aconseguir la necessària eficiència en l’administració, noves idees i noves formes molt més escrupoloses de gastar els diners públics en uns moments tan difícils per a la ciutadania”.

Comparteix

Icona de pantalla completa