Archival concedeix el seu premi a les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí

Esta celebració ja va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO
1 gener 2013 01:00h
La Muixeranga
RedactaVeu - Algemesí

La delegació valenciana de l’entitat per a la recuperació dels centres històrics d’Espanya ha concedit el premi Archival Comunitat Valenciana 2012 a les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí. Les ancestrals festes d’Algemesí han celebrat recentment el primer aniversari de la declaració de la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Els premis Archival arriben a la seua vint-i-unena edició. Amb estos guardons, l’organització reconeix la promoció, l’esforç i l’interés de persones, entitats públiques i privades, empreses i professionals a favor de la recuperació i revitalització del patrimoni cultural, dels costums i de les tradicions valencianes.

Archival és una entitat privada, sense ànim de lucre, de caràcter ciutadà, dedicada al foment i promoció dels processos recuperadors dels centres històrics perquè conserven el bagatge històric i cultural.

L’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, ha destacat la importància d’estos reconeixements que vénen "de la societat valenciana, de persones profundament interessades en la cultura i les tradicions valencianes, que han seguit amb interés les nostres processons i han valorat l’esforç de tota una ciutat per mantindre vives les manifestacions culturals ancestrals dels valencians en ple segle XXI".

next