Diari La Veu del País Valencià
Betxí – Culmina la recuperació de la porta del Palau
BETXÍ CULMINA LA RECUPERACIÓ DE LA PORTA RENAIXENTISTA DEL PALAU I ACOLLIRÀ UNA INAUGURACIÓ EXPLICATIVA PER A LA CIUTADANIA

La recuperació de l’entrada, del segle XVI, ha suposat una inversió de 25.000 euros

S’ha executat una restauració ‘non finit’ deixant les marques de les diferents etapes històriques

Les obres han tret a la llum escrits de 1.800

L’Ajuntament de Betxí ha complit amb els terminis previstos i, en poc més d’un mes ha culminat les obres de recuperació de l’entrada renaixentista del Palau. Estes obres, que s’emmarquen en el projecte integral de posada en valor del principal actiu arquitectònic i històric de la localitat, han suposat una inversió de 25.000 euros, dels que la Conselleria de Cultura, ha sufragat el 75% gràcies a una subvenció aconseguida pel consistori.

Així, en poc més de quatre setmanes s’ha dut a terme una restauració ‘non finit’ de l’entrada principal d’esta joia renaixentista, és a dir, conservant les marques del temps i les restes de les diferents etapes succeïdes en esta joia arquitectònica únic exponent d’art renaixentista civil de la Comunitat. De fet, els treballs han servit per a traure a la llum curiosos vestigis del passat de l’edifici, com l’escrit de ‘Fielato Central de Bechí’, de 1.800, escrit que evidencia la importància social de l’edifici en etapes anteriors.

Per este motiu, per a donar a conéixer els treballs i les troballes d’esta recuperació, l’Ajuntament de Betxí ha previst per a dimecres que ve dia 8 una inauguració explicativa de l’entrada del Palau. “El nostre objectiu és tornar l’esplendor a este edifici, recuperar la seua importància social i arquitectònica perquè siga un actiu econòmic i turístic i per a això és important que els veïns valoren la importància del nostre patrimoni”, explica l’alcalde, Alfred Remolar.

ANTECEDENTS I PROJECTE A LLARG TERMINI

Cal recordar que després d’aconseguir fa dos mesos el compromís de la Diputació per a les pròximes fases de restauració interior de l’immoble i haver culminat la recuperació del pati renaixentista, Betxí va aconseguir recentment una nova subvenció de 18.750 euros per a restaurar la porta d’entrada de l’immoble, un altre exemple d’art renaixentista. “A pesar de competir amb nombroses localitats del País Valencià, Betxí ha aconseguit, per segon any consecutiu, una subvenció de la Generalitat Valenciana, en esta ocasió de 18.250 euros, sobre un projecte valorat en 25.000 euros. Des de l’Ajuntament hem aportat 6.750 euros per a complementar l’actuació i hem realitzat tots els tràmits per a agilitzar els treballs, que ara han finalitzat”, explica Remolar

Betxí ja va aconseguir altres 20.000 euros del departament de Patrimoni la Generalitat i va iniciar també els tràmits per a aconseguir del Ministeri de Foment la subvenció de l’1% cultural. “Estem tornant-li la vida al Palau, amb la celebració d’esdeveniments, bodes, concerts… però per a recuperar el seu dinamisme i dotar-lo de tota la seua potencialitat turística i patrimonial hem de treballar per a aconseguir el suport de totes les institucions”, explica Remolar.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa