Diari La Veu del País Valencià
Alzira – ‘Regals fiscals’ per part de l’equip de govern
EU-Alzira interposa un recurs de reposició pels “regals fiscals” per part de l’equip de govern a Ice Cream Factory Co-Maker, que poden sumar més d’1 milió d’euros
EU-Alzira ha interposat un recurs de reposició per anul·lar l’acord del passat ple que va aprovar les bonificacions en l’IAE a l’empresa Ice Cream Factory Co-Maker. Durant cinc anys aquest regal fiscal pot sumar més d’un milió d’euros.

En el passat ple del mes de setembre, i únicament amb els vots en contra d’EU-Alzira, es van concedir per cinc anys unes bonificacions del 25%, del 50% el segon any, 75%, 95% i en el cinquè un 95% de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) a Ice Cream Factory Co-Maker. I poden acollir-se aquelles grans empreses que s’hagen gastat més d’un milió d’euros en inversions o obres.

El cost d’aquestes bonificacions suposen, si prenem com referència el que pagaria enguany ICFC, més d’1 milió d’euros. Eixa quantitat l’hauríem d’assumir totes i tots, i suma més del que destina l’Ajuntament en ocupació en tot un any.

En l’actualitat, aquella companyia és la principal contribuent d’aquest impost que grava les grans empreses en l’Ajuntament i hauria d’abonar 335.000 euros enguany. ICFC, en dades del 2012, té un volum de vendes de 75 milions d’euros i ha anat incrementant els seus beneficis.

Segons Ivan Martínez, portaveu municipal d’EU-Alzira: “des d’EU hem votat en contra d’aquest acord plenari perquè deuria ser ara qui més té qui més contribuïra a allò públic, per a poder fer polítiques de treball i polítiques socials. En canvi, als treballadors i treballadores i xicotets autònoms, que han vist caure estrepitosament els seus ingressos, ningú els bonifica. Hem patit increments durant aquest mandat de la Sra. Bastidas del 10% anual de l’IBI, de la taxa del fem (fins en un 40%) o de l’aigua potable.”

Des d’EU denunciem la política fiscal del PP i de la Sra. Bastidas en tots aquests anys, complaent amb els grans interessos: el pagament en comptant i sonant de més d’1 milió d’euros d’un préstec bancari, les compres de cases ruïnoses a bancs que no les volen (200.000 euros previstos del Pla Alzira Social) o regals fiscals a les grans empreses.

EUPV Alzira

Comparteix

Icona de pantalla completa