Diari La Veu del País Valencià
Mancances dels bombers a l’Aeroport de Castelló
EU denuncia les mancances dels bombers a l’Aeroport de Castelló
Víctor Tormo (EUPV): “Alberto Fabra té molta presa per veure aterrar un avió a l’Aeroport de Castelló i les preses no són bones

El diputat d’EUPV en les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha denunciat que el servei d’extinció d’incendis de l’Aeroport de Castelló és deficient atès que el contracte signat entre la Diputació i SNC-Lavalin és de pèssima qualitat ja que no contempla l’Aeroport com un centre de treball sinó que serà tractat com un servei de prevenció”. “Sols es preveu atenció durant cinc dies a la setmana, vuit hores al dia, i també es contempla en principi que l’Aeroport estiga tancat durant dos mesos a l’any”, denuncia Tormo qui també critica que “els bombers han d’estar operatius sols quinze minuts abans de l’aterratge i fins a quinze minuts després dels enlairaments dels avions”. “Sent habituals els retards i les modificacions dels horaris sembla que s’ha optat per una assistència reduïdíssima per a abaratir els costos a costa de la seguretat dels passatgers”, afegeix Tormo.

El diputat d’EUPV en les Corts Valencianes considera que “s’estipula un equip de cinc bombers en el retén de l’aeroport, però pel perfil del personal exigit tot indica que es vol un equip d’extinció format per caps en detriment dels bombers amb feines operatives, que són els que directament actuen en casos de catàstrofe”. A més, “el servei d’extinció d’incendis de l’Aeroport es constitueix amb hores extres dels bombers. En realitat no es crea un equip d’extinció, que és allò que haguera sigut desitjable”. Així, segons Tormo, “resulta preocupant que amb la necessitat de bombers per a les nostres comarques, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, oferisca a SNC-Lavalin els efectius existents per a cuidar les tanques de l’aeroport, el control de la fauna i per assistir a persones amb reducció assistida”.

“Mentre el Consorci Provincial ha perdut el 6% dels efectius i s’acumulen set anys seguits sense oferta pública, el servei a l’Aeroport suposarà un minvament a l’atenció que presten en les comarques castellonenques. Actualment ja es donen casos en els que els parcs de Nules, Benicarló, Orpesa i Segorbe queden sota mínims quan es fa una eixida de prevenció”, denuncia Tormo.

“Alberto Fabra té molta presa per veure aterrar un avió en l’Aeroport de Castelló i les preses no són bones. Pretendre donar un servei de bombers simplement amb hores extres, i minuts abans de l’aterratge d’un avió no dóna sensació que siga un aeroport segur”, declara el diputat autonòmic qui també afegeix: “és indignant que el president de la Diputació pose als bombers a càrrec de l’empresa Lavalin per a que espanten conills, controlen la tanca i arrosseguen cadires de rodes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa