Diari La Veu del País Valencià
Mobilitat urbana sostenible a Llíria
EL PLENO DE LLÍRIA APROVA IMPULSAR UN PLA DE MOBILITAT URBANA SOSTENIBLE PER A 2015

VallivanaMurgui (Compromís): “És essencial que la nostra localitat tinga un Pla de Mobilitat consensuat entre tota la ciutadania que reflectisca la Ciutat que volem a mitjà i llarg termini”.

Segons la regidora de Compromís per Llíria, VallivanaMurgui Ortega, els hàbits actuals de mobilitat a la ciutat es caracteritzen per una expansió urbana continua i una dependència creixent respecte del vehicle privat, produint un gran consum d’espai i energia i uns impactes mediambientals que posen en relleu la necessitat d’assoliment d’un sistema de transports urbans ben concebut que siga menys dependent dels combustibles fòssils. Per a aconseguir-ho s’han d’habilitar recursos, implantar mesures i canviar tendències, tot la qual cosa fa necessària la conscienciació i implicació de tota la societat i la col·laboració entre diferents Administracions per assolir solucions integrals que suposen un canvi en la tendència, cap a la sostenibilitat, en la mobilitat urbana.

“Per tot açò, Murgui ha apuntat que, és essencial que la nostra localitat tinga un Pla de Mobilitat consensuat entre tota laciutadania que reflectisca la Ciutat que volem a mitjà i llarg termini. Clarament el fet de tindre una Ciutat més agradable, sostenible i accessible, influeix clarament amb la qualitat de vida de les persones que l’habiten i resulta un reclam per a comprar als nostres carrers i per vindre a visitar-la”.

“A més tenim una Llei que va ser aprovada al juny de 2011 (Llei 6/2011 de l’1 d’abril de la Generalitat Valenciana) que al seu article 10.4 diu que els municipis de més de 20.000 habitants o aquells que tinguen una capacitat residencial equivalent formularan un pla municipal de mobilitat en el termini de quatre anys des de l’entrada en vigor d’aquesta llei, i el govern municipal encara no ha menejat un dit, pel què cal posar-se a treballar immediatament per a complir els terminis de la llei” ha proposat l’edil de Compromís.

Així doncs al passat plenari de Setembre es va proposar per part del Grup Municipal de Compromís habilitar una partida pressupostària per a 2015 per elaborar un Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible i crear un Fòrum Ciutadà per a la redacció d’aquest pla dins de l’Agenda 21. Aquesta iniciativa va eixir endavant per la unanimitat del Ple de Llíria.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa