Diari La Veu del País Valencià
El PP no vol el Palau de les Arts de València

El PP vota en contra d’una assignació de l’Estat per al Palau de les Arts de València

Els diputats del PP voten contra una assignació digna de l’Estat per al Palau de les Arts de València

El diputat de Compromís Joan Baldoví ha presentat una PNL al Congrés per a exigir el mateix tracte per a València que ciutats com Madrid, Barcelona o Sevilla

Joan Baldoví ha considerat la situació del Palau de les Arts de crítica i ha exigit al Govern de Rajoy que respecte als valencians

Joan Baldoví, diputat de Compromís, ha presentat una PNL al Congrés dels Diputats per a exigir un finançament just per al Palau de les Arts de València per part de l’Estat. Esta PNL ha segut rebutjada amb els vots dels diputats del Partit Popular, entre ells els valencians.

Des de Compromís han criticat que el Palau de les Arts només haja rebut al 2014 400.000 euros dels PGE, front als 8,7 milions d’euros del Teatro Real de Madrid, els 6,9 milions del Liceu de Barcelona o els 1,4 milions de la Maestranza de Sevilla. Des de 2011 l’aportació del Ministeri al Palau s’ha reduït en un terç. A més ha exigit que el Ministeri de Cultura s’incorpore com a patró de la Fundació del Palau de les Arts.

Joan Baldoví ha declarat: “Altra vegada ha quedat patent que els polítics valencians del PP canvien el seu discurs quan creuen el port de Contreras, a València diuen una cosa i a Madrid un altra. No pot ser que els valencians sempre quedem relegats a un segon plànol des de Madrid, hem d’exigir el que ens pertoca”.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa