Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent / Baixada d’un 10% al rebut del fem per comerços i indústries
El Govern d’Ontinyent baixarà un 10% el rebut del fem a comerços i indústries i augmenta les bonificacions a les famílies més necessitades. Així s’explicava aquest matí en una roda de premsa de presentació de les línies mestres de les ordenances fiscals de 2014, a la qual intervenien l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; i els primer i segon tinents d’Alcalde, Josep Francés i Rebeca Torró.

El regidor d’Hisenda, Josep Francés, destacava que per tal d’afavorir l’activitat econòmica, els comerços i indústries de 150 a 1.000 m2, que són els més abundants al municipi, tindran una bonificació del 10% en la taxa de recollida del fem; i els supermercats que col·laboren amb el Banc d’Aliments Municipal tindran una bonificació del 5% en aquest concepte. Al seu conjunt, les tarifes, que van estar congelades en l’exercici anterior tot i la pujada de l’IVA i de l’IPC, s’incrementaran enguany un 2% d’acord amb aquest últim índex, però que no s’aplicarà als preus per a l’hospital els col·legis amb menjador i les residències.

L’alcalde, que felicitava Josep Francés pel seu treball, coincidia amb el regidor en destacar que les ordenances persegueixen “per un costat, garantir els ingressos suficients per continuar invertint en la millora de la ciutat i atendre als més desafavorits, i per altra potenciar l’activitat econòmica amb rebaixes fiscals per a empresaris i comerciants i bonificacions impositives”.

Per la seua banda, Rebeca Torró afegia el fet que enguany seran bonificades fins al 95% les obres de fins a 30.000 euros, eliminant la consideració de si son obra menor o major. A més a més, s’ha inclòs la proposta del grup socialista en la comissió de desnonament de que aquells propietaris que han perdut la seua vivenda en ser desnonats o es troben en una situació de dació de pagament de vivenda habitual, no hagen de fer front al pagament de la plusvalua. La regidora incidia en destacar “la congelació de la pressió fiscal per la que ha apostat sempre el Govern d’Ontinyent tot i estar en crisi, que no haguera estat possible sense una gestió eficient dels nostres recursos, la qual cosa ens ha permès canviar la tendència dels últims anys de govern del PP, quan es tancaven els exercicis amb importants dèficits”. La també regidora de Territori “Són mesures fiscals que van en benefici de les persones i dels xicotets empresaris”.

Cal assenyalar que a la proposta d’ordenances es mantenen els beneficis fiscals introduïts en 2013 per a les famílies amb ingressos per davall del salari mínim interprofessional es mantindran, amb descomptes que podran arribar a ser del 100% a les taxes d’aigua i fem. A més a més, s’introdueixen altres novetats per afavorir les famílies amb menys ingressos, com la taxa de piscina i instal·lacions esportives, que afegeix la creació d’abonaments anuals amb preus especials.

Jorge Rodríguez emmarcava les ordenances en la línia encetada pel Govern d’Ontinyent per tal de “quadrar el cercle”: “Hem congelat o baixat impostos i taxes, augmentat la inversió productiva per generar ocupació, destinat mes diners per atendre les persones i rebaixat el deute. I damunt hem acabat amb un superàvit que estem invertint en les persones i no els bancs, com volien altres. Tot açò és producte de la gestió d’un Govern que des del minut 1 es va posar a treballar per tornar a posar sobre les vies un ajuntament que havia descarrilat, enmig d’una enorme crisi econòmica que estem sortejant gràcies a la implicació de tots i totes”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.

Comparteix

Icona de pantalla completa